Zašto Vodokotlić Curi?

//Zašto Vodokotlić Curi?

Zašto vodokotlić curi? Dva najičešća razloga zašto vodokotlić curi su kada gumica za zvono vodokotlića nedihtuje ili je plovak za vodokotlić neispravan. Za popravku kvarova na vodokotliću nisu potrebne hitne intervencije vodoinstalatera. Uvek je dilema da li kupiti novo kazanče za wc ili je cena popravke i usluge vodoinstalatera isplativija.

Zašto vodokotlić curi?

Curenje vodokotlića ne samo da nervira već može napraviti velike račune za vodu i ovo je dovoljan razlog da što pre rešite problem. Nije smo uzrok problema dotrajalost delova u kazančetu već i loš kvalitet vode. Nakon dužeg vremenskog perioda korišćenja vodokotlića taloži se velika količina kamenca u kazančetu. Minerali se talože u dnu kazančeta i tako ne dozvoljavaju da zvono lepo dihtuje. To je najčešća situacija kada voda neprestano curi u wc šolju. Neki podaci govore da u toku dana može oteći iz kazančeta i više od 100 litara vode. Zato se nemojte  čuditi kada stignu preveliki računi za vodu. Takodje ukoliko se nadje neki predmet u kazančetu poput kamenčica ili parčeta plastike vodokotlića zvono neće lepo dihtovati. Isto tako ako plovak ne radi kako treba može doći do curenja vode u wc šolju. U nekim situacijama dovoljno je samo naštelovati plovak kako bi kazanče ponovo bilo ispravno.

Kako radi vodokotlić?

U stambenim i poslovnim objektima najčešće se vrši montaža vodokotlića koji je standadnih dimenzija. Rad svakog od njih je u suštini vrlo prost. Preko ventila za vodu se puni kazanče a plovak odredjuje kolika je dovoljna količina vode u njemu. Ako voda neprestano lije u šolju znak je da se kazanče neprestano puni vodom i da plovak ne radi ispravno. Plovak treba stalno da se nalazi na površini vode i tako da odredjuje  koliko je dovoljno vode u kazančetu. Drugi deo koji se nalazi u vodokotliću jeste zvono. Zvono služi da propusti vodu iz kazančeta u wc šolju. Kada ono ne zatvara to jest ne dihtuje kako treba takodje dolazi do izlivanja vode iz kazančeta. Na zvonu postoji dihtung gumica koja naleže na dno kazančeta. Nekada se samo ona malo pomeri i dolazi do kvara. Vraćanjem dihtunga na mesto rešava se problem curenja vode iz vodokotlića.

Popravka vodokotlića

Popravka vodokotlića se radi kada dodje do fizičkog oštećenja delova koji se nalaze u njemu. Delovi koji se menjaju su EK ventil, potezač za puštanje vode, mažetna, dihtung odvoda, elastična creva, ispirna cev i naravno već pomenuti plovak i zvono. Pored klasičnih vodokotlića na tržištu postoji i monoblok. Sve je češća montaža monobloka u kupatilima. On se postavlja na samu wc šolju i napravljen je od keramike. Delovi u njemu su isti kao kod klasičnog kazančeta. Takodje postoji i ugradni monoblok koji se postavlja u zid pre nego što se urade pločice. Kod ugradnog monobloka nema cevi koje se vide. Montaža ugradnog monobloka se radi u kupatilima manjih dimenzija i sa njegovom ugradnjom se dobija veći slobodni prostor. Kada Vam je potreban vodoinstalater koji će uraditi popravke u kupatilu i zaustaviti curenje vodokotlića, popraviti ga ili montirati možete nas pozvati. Vodinstalaterske usluge pružamo svim pravnim i fizičkim licima svakoga dana tokom cele godine.

Pozovi 069 623 301