Odgušenje Kanalizacije Beograd

/Odgušenje Kanalizacije Beograd

Odgušenje kanalizacije Beograd. Povoljna cena. Kad su Vam potrebni najbolji majstori pozovite servis SUPER VODOINSTALATER. Dolazimo isti dan za sve popravke kvarova. Hitne intervencije vršimo u najkraćem vremenskom roku. Odgušenje kanalizacije Beograd radimo na svim opštinama u gradu. Otpušavanje kanalizacije vršimo čeličnom sajlom, sajlom na elektro pogon kao i odgušenje kanalizacije pod visokim pritiskom vode.

Ne gubite vreme. Pozovite nas i Rešite problem zagušenja ODMAH bez odlaganja.

Pozovite 069-623-301

Hitne intervencije. Dolazimo na adresu za 45. minuta.

Cene odgušenja kanalizacije

Odgušenje wc šolje od 3.000 dinara
Odgušenje sudopere od 3.000 dinara
Mašinsko odgušenje kanalizacije od 6.000 dinara
Mašinsko odgušenje glavne kanalizacione cevi od 10.000 dinara
Odgušenje kanlaizacije pod visokim pritiskom vode od 8.000 dinara

Pogledajte sve cene za odgušenja.

 

 

Hitno odgusenje lavaboaOdgusenje sudopere BeogradHitne intervencije odgusenja Beograd
Odgušenje kanalizacije radimo na opštinama: Voždovac, Stari Grad, Palilula, Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Savski Venac i svim opštinama u Beogradu. Odgušenje WC šolje, kade, vertikale, tuš kabine, sudopere, lavaboa, slivnika, glavne kanalizacione cevi, horizontale. Koristimo savremene mašine i kvalitetnu opremu. Garancija na pružene usluge. Prostor nakon završene intervencije ostavaljamo UREDNIM i ČISTIM.

Odgušenje kanalizacije Beograd cena

Dugogodišnjom praksom na terenu brzo i efikasno otpušavamo svako zagušenje kanalizacije. Uslugu odgušenja kanalizacije radimo u svim stambenim i poslovnim objektima. Kada dodje do začepljenja kanalizacije treba brzo reagovati kako bi se sprečilo nastanak veće štete u objektu. Zagušenje kanalizacionih cevi mogu izazvati poplavu u prostoriji i samom objektu. Znakovi da je došlo do zagušenja kanalizacije su sporo ili nikakvo oticanje vode iz sudopere, wc šolje, kade i ostalih sanitarija. Fekalije i otpadne vode treba nesmetano da odlaze u glavnu gradsku kanalizacionu mrežu ili u septičku jamu. Cena za odgušenje kanalizacije zavisi od mesta gde je nastala blokada odvodne cevi kao i od inteziteta zagušenja. Tačna cena vodoinstalaterske usluge biće klijentu saopštena na licu mesta posle sagledavanja celokupne situacije.  Dostupni smo za otpušavanje kanalizacije i sve vodoinstalatersku usluge svakoga dana tokom cele godine.

Odgušenje kanalizacije Beograd

Odgušenje kanalizacije Beograd radimo ručnim sajlama i mašinski putem. Kod velikih zagušenje odčepljenje se radi vozilima pod pritiskom. Začepljenja u vodovodnim i kanalizacionim cevima nastaju taloženjem masnoća i prljavštine kao i dlaka u njima. Takodje neki predmeti mogu zapušiti kanalizaciju poput tufera, vlažnih maramica, pelena, štapići za uši. Kad vodoinstalater dodje na Vašu adresu i utvrdi intezitet začepljenja odrediće kojom tehnikom je najbolje otkloniti kvar. Ručno i mašinsko odgušenje kanalizacije se primenjuje na odvodnim cevima , kadama, sudoperama i svim drugim sanitarijama. Ručno otpušavanje čeličnom sajlom se primenjuje kada je zagušenje manjeg inteziteta. Najefikasniji način da se otpuše sve cevi je mašinskim putem. U poslu koristimo specijalne kamere za snimanje cevi. One omogućavaju da se brzo otkrije mesto zagušenja. Kako bi se izbeglo zapušavanje cevi potrebno je povremeno uraditi kontrolu odvodnog sistema. Kada primetite da vaši odvodi ne funkcionišu pozovite naš servis. Brzom reakcijom sprečava se nastanak veće havarije.

Odgušenje kanalizacije sajlom

Sajle sa kojima se vrši odgušenje kanalizacije mogu biti ručne i na elektro pogon. Odgušenje sajlom ručnim putem se izvodi kada zagušenje nije duboko u odvodnoj cevi kanalizacije. Vodoinstalater spušta sajlu u odvod kanalizacije i polako je okreće dok ne dodje do čepa koji je stvorio blokadu u cevi. Sajlom se vrši pritisak i probija čep a voda pod pritiskom uklanja blokadu. Kada je začepljenje kanalizacije visokog stepena odgušenje sajlom na elektro pogon je nabolji način da se blokada u odvodu cevi otkloni. Sajla na elektro pogon vibrira i na vrhu ima rotirajuću glavu koja uklanja sa zidova cevi svu masnoću i prljavštinu. Kada sajla stigne do prepreke koja blokira odvod vibracijom vrši pritisak na čep i probija ga. Kad se sajlom na električni pogon uradi odgušenje cevi one ostaju čiste i prohodne za protok fekalne i prljave vode.

Otpušavanje kanalizacije pod pritiskom

Loša navika da se u odvode sanitarija baca sve i svašta umesto u kantu za djubre uzrok je zagušenja kanalizacije. Ovakvo ponašanje je nedopustivo naročito ukoliko živite u zgradama. Prosipanjem masti u sanitarije, bacanjem ostataka hrane, papirne galanterije poput uložaka u nekom trenutku izazvaće sigurno začepljenje fekalne vertikale. Ovaj problem može biti veliki za sve stanare iz razloga što blokada može izazvati vraćanje vode iz sanitarija u više stanova odjednom. Kod zagušenja u kanalizacionim cevima najtežeg oblika jedino rešenje je otpušavanje kanalizacije pod visokim pritiskom vode. Odgušenje vertikale će se najbolje rešiti ovom metodom. Odgušenje kanalizacije pod pritiskom se radi sa specijalnim Woma vozilom. Crevo koje se spušta u kanalizaciju ima malznicu na vrhu. Kada se voda pusti kroz cev i prodje kroz mlaznicu pretvara se u jak koncetrisani mlaz vode koji pod pritiskom otklanja blokadu u kanalizacionoj cevi. Woma vozilo može napraviti pritisak vode do 250. bari tako da se bilo koje zagušenje kanalizacije može rešiti.

Otpušenje kanalizacije hitne intervencije

Otpušenje kanalizacije spada u hitne intervencije. Kada fekalna i prljava sanitarna voda preti da se izlije iz sanitarija i time dodje do poplave u objektu potrebno je brzo reagovati. Nehigijenska voda koja je prepuna bakterija i mikroorganizama ne samo da može ugroziti objekat već i zdravlje ljudi. Vodoinstalater hitnom intervencijom u najkraćem vremenskom roku detektovaće mesto zagušenja i efikasno rešiti problem. Od stepena zaprljanosti kanalizacije hitne intervencije za odgušavanje kanalizacije će biti izvedene ručnom sjlom, sajlom na elektro pogon. U slučaju totalnog začepljenja kanalizacije problem se rešava odgušenjem pod pritiskom korišćenjem Woma vozila. Kako zbog korišćenja moderne tehnologije za odčepljenje kanalizacije i našeg iskustva, brzom interevncijom sprečićemo nastanak veće polave i stvaranje materijalne štete. Bilo koji problem da imate sa zapušenom kanalizacijom i potrebno vam je brzo rešenje kako bi se odvodna cev kanalizacije otpušila dovoljno je da nas pozovete.

Odgušenje kanalizacije

Zagušenje kanalizacije može napraviti zpušena wc šolja, kada, tuš kabina, umivaonik, sudopera, fekalna vertikala, kuhinjska horizontala. Do začepljenja cevi kanalizacije najčešće dolazi zbog bacanja higijenski sredstava, ostataka hrane, masnoće u odvod kanalizacije. Ako se dogodi začepljenje kanalizacije ne treba  paničiti. Dovoljno je da nas pozovete. Naš majstor vodoinstalater zahvaljujući znanju veštini i potrebnom alatu rešiće 100% uspešno i najtežu blokadu cevi kanalizacije. Do sada u našoj dugogodišnjoj praksi nismo imali bezuspešnu intervnciju. Odgušenje manjeg ili većeg inteziteta rešili smo svakom klijentu koji nas je angažovao za pružanje vodoinstalaterske usluge. Našim angažovanjem možete biti sigurni da će se odgušenje kanalizacione cevi rešiti na najbrži i efikasniji način. Profesionalno i odgovorno pristupamo svakom poslu a za pruženu vodoinstalatersku uslugu dajemo garanciju. Za otpušavanje kanalizacije u vašem domu ili poslovnom objektu mi smo pravo rešenje.

Mašinsko odgušenje kanalizacije

Sam naziv govori da se otpušavanje kanalizacije obavlja uz pomoću mašina. Mašine na struju koriste sajlu na elektro pogon gde se na vrhu postavljaju rotirajuće glave. Sajla stvara vibraciju i prodire u cev kanalizacije dok roto glave na vrhu uklanjaju sve nečistoće sa zidova cevi.  Zahvaljujući snazi koju proizvodi sajla kamenac i tvrdokorne naslage biće uklonjene iz cevi. Kada sajla probije blokadu i skine prljavštinu sa cevi kanalizacije omogućiće se nesmetan protok sanitarne i fekalne vode. Mašinsko otpušavanje kanalizacije se najčešće primenjuje kada treba uraditi odgušenje fekalne vertikale, podnog slivnika ili kod zgušenja kanalizacije većeg inteziteta. Mašinsko odgušenje treba da radi isključivo stručno lice kako se ne bi oštetila kanalizaciona cev. Ukoliko nemate profesionalnog vodoinstalatera koji može kavalitetno uraditi mašinsko odgušenje možete nas konataktirati. Vodoinstalaterske usluge pružamo svakog dana tokom cele sedmice. Za sve neophodne informacije poput toga kolika je cena za mašinsko odgušenje kanalizacije i sve ostalo stojimo na raspolaganju.

Otpušavanje kanalizacije

Zapušena kanalizacija može stvriti velike probleme. Kada se čep formira u cevi kanalizacije dolazi do blokade protoka vode iz svih sanitarija. Tada voda koja otiče iz kade, wc šolje, lavaboa, sudopere se može povratiti u sanitariju čime dolzi do prelivanja vode i poplave objekta. Zagušenje kanalizacije je izuzetno komplikovano otkloniti zato ne pokušavajte da to radite sami. Pozovite profesionalne vodoinstalatere koji će dijagnostikovati mesto zagušenja i odrediti metod koji će se primeti za odgušenje. Vodite računa šte odlažete u kanalizacionu cev kako bi sprečili nastanak blokade. Većina nas ne vodi računa i nemarno se odnosi prema odvodnim cevima pa se začepljenje u nekom trentku dešava. Kad bi ste pokupili dlake, masnoću posle kupanja, umivanja, nakon pranja sudova ostatke hrane i izbegli prosipanje masnoće u odvode do zagušenja odvoda bi dolazilo retko . Ukoliko primetite da voda sporo otiče iz sanitarija ne čekajte da dodje do većeg zapušenja već odmah pozovite majstora za optušavanje kanalizacije.

Proces odgušivanja kanalizacije

Možemo se pohvaliti da imamo veliko iskustvo u odgušivanju svih odvoda sanitarija pa  samim tim i kanalizacije. Korišćenjem adekvatnih alata i moderne tehnolgije bez problema otklonićemo svako nastalo zagušenje. Kada nas angažujete dolaskom na lice mesta lociraćemo tačno mesto gde je nastalo začepljenje kanalizacije. Od stepena zaprljanosti odvodne cevi kanalizacije odredjujemo metod kojim će se blokada iz kanalizacije ukloniti. Kako bi se utvrdilo tačno mesto nastanka zagušenja koristimo kamere za snimanje cevi. Na osnovu dobijenog snimka majstor ima tačan uvid u situaciju i problem. Čep koji se formirao u kanalizaciji se otklanja ručnom sajlom ili mašinskim putem. U zavisnosti kog su profila odvodne cevi koriste se sajle različitih debljina i dužina. Postupak odgušenje treba ponoviti nekoliko puta kako bi se uspešno razbila blokada i skinule masne naslage sa zidova kanalizacione cevi. Ovakvim tretiranjem zagušenja sa sigurošću će cevi kanalizacije postati ponovo prohodne za oticanje vode na duži vremenski period.

Zašto nastaje zagušenje kanalizacije?

Jedna od uzroka zašto nastaje zagušenje kanalizacije je neodgovoran odnos prema odvodnim cevima. To podrazumeva bacanje masnoća i otpadaka htane u sudoperu, uložaka, vlažnih maramica, tampona, pelena u wc šolju kao i dlaka u kadu, tuš kabinu ili umivaonik. Svi ovi otpaci se talože u kanalizaciji i vremenom stvore zagušenje. Da bi imali funkcionalnu kanalizaciju i sve odvode u vašem domu ili poslovnom objektu izbegavajte da sve ove stvari odlažete gde im nije mesto. Ukoliko se pridržavate našeg saveta do zagušenosti će retko dolaziti a sanitarna voda i fekalije će nesmetano oticati u glavnu gradsku kanalizaciju. Možete koristiti odredjena hemijska sredstva kako bi ste odvode sanitarija održavali čistim. Samo nemojte preterivati sa njihovom upotrebom jer kiselina iz hemijskih sredstava može oštetiti cevi odvoda. Tada se stvara veliki problem, pa prilikom odgušenja prvo se mora zameniti oštećena cev pa tek onda ukloniti blokada kanalizacione cevi. Vodite računa koliko koristite hemijska sredstva za otpušenje odvoda.

Odgušenje kanalizacije – Profesionalni vodoinstalateri

Za odgušenje kanalizacije ne smo da je bitna kvalitetna oprema i alat već je potreban iskusan vodoinstalater. Profesionalni vodoinstalater je kvalifikovan i obučen za pružanje usluge odčepljenja kanalizacije kao i svih drugih vodoinstalaterskih usluga. Dolaskom na lice mesta majstor će proceniti inezitet zagušenja i odlučiti se za najbolji metod rešavanja problema. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, rešavanje svakog vida zagušenja za naše majstore vodoinstalatere je rutinski posao. Do sad smo obavili veliki broj intervencija i uspešno odgušili kanalizaciju na zadovljstvo svih klijenata. Profesionalan i odgovoran odnos prema poslu i klijentima su garancija kvaliteta naših vodoinstalaterskih usluga. Da otklonimo zagušenje kanalizacije dolazimo u najkraćem vremenskom roku. Naš je savet da pozovete majstora kada se pojave prvi znaci zagušenja. Polako oticanje vode iz sanitarije, nepijatan miris, klokotanje vode u cevima odvoda su prvi zanci da će doći do zagušenja kanalizacije. Svako odlaganje rešavanja blokade može samo dovesti do većeg stepena začepljenja a samim tim cena usluge odgušenja će biti veća.

Otpušavanje kanalizacije Beograd

Kada čujete klokotanje vode u odvodnim cevima kanalizacije ili je sporo oticanje otpadne vode iz sanitarija u kanalizaciju ili u slučaju da se voda iz kanalizacije vraća u kupatilo ili kuhinju potrebno je odgušenje. Do zagušenja kanalizacije i odvodnih cevi u kupatilu dolazi zbog skupljanja dlaka, ostataka sapuna, paste za zube i brijanje. U kuhinji zagušenje pravi masnoća koja se iz šerpi prosipa u odvod, soc od kafe, sitni ostaci hrane. Bilo da je do začepljenja kanalizacije došlo u kupatilu ili kuhinji možete nas pozvati. Profesionalni vodoinstalater našeg servisa brzo i efikasno otkloniće svako nastalo začepljenje kanalizacije. Ako je vaše prebivalište Voždovac, Vračar, Stari Grad, Dorćol, Palilula, Novi Beograd ili neka druga opština u Beogradu možete računati na našu uslugu za otpušavanje kanalizacije. Opremljeni smo svim potrebnim alatima i modernom opremom za svaku vrstu odgušenja kanalizacije. Dugogdišnje iskustvo i stručnost naših majstora su garancija da će usluga biti pružena na kvalitetan, odgovoran i profesionalan način.

Odgušenje kanalizacije Woma vozilima

Kada nastane složeno zagušenje kanalizacije potrebno je imati adekvatne mašine kako bi se odgušenje obavilo. Kod najtežih oblika zagušenja koristimo Woma vozilo. Vozilo ima pumpu pomoću koji se efikasno i brzo rešava zagušenje kanalizacije u svakom stambenom ili poslovnom objektu. Korišćenjem Woma vozila može se obaviti  čišćenje kanalizaconih cevi svih prečnika i dužina. Vozilo koristimo za čišćenje i odgušenje industriske, spoljne, ulične, gradske kanalizacije. Naša oprema za otpušavanje kanalizacije pod visokim pritiskom vode ispunjava sve propise i standarde. Uvek nam je važno da vodoinstalaterske usluge pružimo profesionalno i adekvatno a da naši klijenti budu zadovoljni našim angažovanjem. To znači da usluga vodoinstalatera bude efikasna a cena usluge za odgušenje kanalizacije pristupačna. Kvalitetna i povoljna usluga su razlozi zašto smo stekli veliki broj zadovoljnih klijenata širom Beograda. Ukoliko se suočavate sa zagušenjem kanalizacije gde se problem može rešiti korišćenjem Woma vozila kontaktirajte nas. Odgušenje kanalizacije Woma vozilima pružamo svim fizičkim i pravnim licima.

Čišćenje kanalizacionih cevi

Kroz kanalizacionu mrežu to jest cevi kanalizacije svakoga dana prolazi prljava sanitarna voda i fekalije. Tokom vremena na zidovima kanalzacione cevi se taloži kamenac koji sa drugim materijalima vremenom smanjuje prohodnost otpadne vode kroz cev. U nekom trenutku dolazi do totalnog zagušenja kanalizacione cevi što se manifestuje vraćanjem vode u sanitarije a u najgorem slučaju i do poplave u objektu. Tada se odgušenje kanalizacije i čišćenje kanalizacionih cevi obavlja vodom pod visokim pritiskom. Ovom metodom problem zagušenja se efikasno i dugoročno rešava. Nakon što se otkloni blokada u kanalizaciji pristupamo čišćenju cevi. Koncetrisani mlaz vode iz mlaznice koja se nalazi na vrhu creva usmerava vodu u više pravaca. Na taj način se temeljno skida sva prljavština i kamenac koji se nalazi na zidovima cevi kanalizacije. Čišćenje kanalizacionih cevi radimo brzo, efikasno i kvalitetno. Nakon završene intervencije kanalizaciona cev postaje funkcionalna i prohodna za duži vremenski period.

Odčepljenje kanalizacije Beograd – Snimanje cevi

Snimanje cevi kanalizacije pomaže vodoinstalateru da ima tačan uvid u problem zbog čega je nastala blokada kanalizacije. Učinak majstora za odgušenje kanalizacije će biti dosta veći ukoliko poseduje svu potrebnu opremu. Korišćenjem specijalne kamere za snimanje kanalizacije može se utvrditi mesto, intezitet zagušenja kao i da li postoji oštećenje cevi kanalizacije. Ova savremena oprema omogućava našim majstorima da uspešno otklone bilo koji oblik zagušenja. Snimanje cevi se ne radi često već samo ako se zagušenje kanalizacije ponavlja učestalo. Takodje ukoliko dodje do pojave curenja vode zbog naprsnuća kanalizacine cevi radi se snimanje kamerom. Kamera se može koristiti u kanalizacionoj mreži u idustrijskim, poslovnim i stambenim objektima. Snimanje cevi je metoda koja se može koristiti ne samo za odčepljenje kanalizacije nego i za odgušenje vertikale, wc šolje, sudopere, slivnika, kade, tuš kabine. Za otpušavanje kanalizacije i snimanje cevi kamerom dostupni smo na svim opštinama u Beogradu.

Odgušenje kanalizacije Beograd

Samo ako je protok vode u kanalizaciji normalan i bez prepreka sanitarije se mogu nesmetano koristiti. Vraćanje vode iz wc šolje, zadržavanje vode u kadi prilikom tuširanja, sporo oticanje vode iz sudopere ili umivaonika ljudi često neprimećuju. U početku svako zagušenje je manjeg inteziteta i zanemarivanjem problema može se izazvati totalno zagušenje kanalizacije. Zato savetujemo da ne čekate pojavu neprijatnog mirisa koji je zanak velikog inteziteta zapušenosti već na prve simptome zagušenja pozovite vodoinstalaterski servis. Savremena oprema koju koristimo za otpušavanje kanalizacije u Beogradu, iskuskutvo i kvalifikacija naših vodoinstalatera su garancija 100% uspešnosti naše intervencije. Odgušenje radimo ručnom čeličnom sajlom, mašinskim putem pod visokim pritiskom vode ili sajlom na elektro pogon. Koju metodu primenjujemo zavisi od mesta i stepena začepljenja. Na svi gradskim opštinama uslugu pružamo fizičkim i prvanim licima svakoga dana u toku cele godine. Kada nas pozovete u najkraćem vremenskom roku dolazimo na vašu adresu.

Kako radi električna sajla za odgušenje kanalizacije?

Ručna sajla za kanalizaciju je nekada bio jedini metod pomoću kog se rešavala blokada cevi. Danas se ovaj metod primenjuje samo kod lakšeg zagušenja odvoda snitarija i kanalizacije. Vodoinstalterski servisi zahvaljujući napredovanju tehnologije poseduje savremenu opremu u koju spadaju mašine za odgušenje kanalizacije. Jedna od takvih je i sajla koja se pokreće na elektro pogon. Na vrh sajle se postavlja rotirajuća glava koja otklanja sve preperke u cevi kanalizacije nastale od masnoće, dlaka, ostataka hrane, higijenskih predmeta. Čak i ukoliko se korenje drveća nadje u kanalizacionoj cevi rotirajuća glava će i tu preprku bez problema ukloniti. Električna sajla za odgušenje kanalizacije se uvalči u cev i svojom snagom i vibracijom prodire do blokade. Sajla na elektro pogon buši i razbija čep u kanalizaciji a pritisak vode odnosi blokadu u glavnu kanalizaciju. Otpušavanjem kanalizacije mašinom na struju se čiste sve masnoće na zidovima cevi koje nakon uklanjanja blokade ostaju prohodne za snitarnu i fekalnu vodu duži vremenski period.

Zašto su cene za odgušenje kanalizacije u velikom rasponu?

Kako je svaki vid odgušenja kanalizacije specifičan sam za sebe tako se i cene vodoinstalaterske usluge razlikuju. Cena intervncije vodinstalatera zavisi od inteziteta zagušenja načina na koji se problem rešava kao i od vremena kada se usluga pruža. Vodoinstalterska usluga koja se pruža u vreme praznika, noću, vikendom je u nekim vodoinstalterskim servisima uvećana i do 50%. Naš vodoinstalater nikada neće započeti odčepljenje kanalizacije dok klijentu ne saopšti cenu usluge. Tek kada se klijent saglasi sa cenom usluge pristupamo otpušavanju kanalizacije. Svaki naš klijent dobija garanciju na izvršenu vodoinstalatersku uslugu.

Koliko vremenski traje otpušavanje kanalizacije?

Postoji više faktora koji utiču na zagušenje kanalizacije. Kada kanalizacija zapuši ne možete koristiti wc šolju, tuš kabinu, umivaonik, sudoperu, a da ne govorimo o neprijatnom mirisu koji se može javiti i proširiti po celom stambeno i poslovnom prostoru. Dolaskom na lice mesta profesionalni vodoinstalater našeg servisa će utvrditi složenost problema kao i procenu koliko mu je ptrebno vremena da se uradi odgušenje kanalizacije. U interesu klijenta i majstora je da se problem zagušenja što pre reši kako bi se nastavilo sa svakodnevnim aktivnostima. Uslugu odgušenja pružamo kvalitetno, profesionalno, brzo i efikasno. Nudimo povoljne cene usluge za odgušenje wc šolje, sudopere, vertikale, kade, tuš kabine, galavne kanalizacione linije. Garantujemo da ćemo svako odgušenje uraditi tako da se zapušenje kanalizacije neće vraćati u skorijem vremenskom periodu. Kada preti do dodje do izlivanja vode iz sanitarija ili je zagušenje malog inteziteta dovoljno je samo da nas pozovete.

Grad Beograd

Na ušću dveju reka Dunava i Save se prostire grad Beograd. Osnovan je u 3. veku pre nove ere. Gradom su kroz istoriju vladali Kelti, Turci, Bugari, Austrougari. Bio je poprište mnogih ratova. Prvi i Drugi svetski rat su doneli velika razaranja grada. Nakon Drugog svetskog rata postaje glavni grad Jugoslavije. Danas je prava Evropska metropola. Veliki broj muzeja u gradu iz godine u godinu ima sve veću posećenost. Kultrni aspekt grada čine pozorišta i veliki broj muzičkih, sportskih i kulturnih manifestacija. Kao najveći grad regiona je sedište svih univerziteta. Dva najveća sportska društva u Beogradu su Crvena Zvezda i Partizan. Svake godine grad posećuje sve više stranih turista. Za mlade čar i duh grada je noćni život koji se ne može opisati nego se mora osetiti.

Pozovi 069 623 301