Koji Bojler Kupiti

//Koji Bojler Kupiti

Koji bojler kupiti? Jedno od najčešćih pitanja naših klijenata kada se ne može uraditi servis bojlera i popravka kvara na bojleru. Po našem mišljenju cena i kvalitet moraju biti odgovarajući. Da li će biti prohromski ili emajlirani a proizvodjač Elit, Ariston ili neko drugi naš dobar vodoinstalater će dati odgovor na vaše pitanje- Koji bojler kupiti?

Koji bojler kupiti?

Verovatno da nikada  kupovina bele tehnike ili nekih drugih električnih uredjaja  nijeuzbudljiva kao kupovina auta. Ali nekada se mora i to uraditi i u većini slučajeva nevoljno jer takav trošak niste predvideli. Pogotovu u slučajevima gde se ljudu vezuju za odredjene uredjaje i uporni su da ih popravljaju do samoga kraja. Nekada je bela tehnika trajala i po 30. godina ali danas to nije slučaj. Jedan od uredjaja bele tehnike koji je zaista neophodan i bez koga se ne može je bojler. Možda kupovina bojlera nije za Vas najznačajnija ali  ovaj uredjaj ima veliku ulogu u obavljanju vaše svakodnevnice. Postavlja se uvek pitanje koji su najbolji bojleri na tržištu? Pa sledi koji je bojler najbolji za moj dom? Kolika je cena bojlera? Da li postoji akcija za bojler? I na kraju najteže pitanje koji bojler kupiti? Odgovor vodoinstalatera je suviše jednostavan. Najbolji je bojler koji odgovara vašim potrebama.

Šta treba znati kada kupujete bojler?

Prvo i osnovno treba znati gde se uredjaj postavlja. Ukoliko je za kuhinju da li uzeti niskomontažni ili visoko montažni uredjaj. A kada je reč o kupatilu i njegovoj ugradnji postavlja se pitanje da li se montaža bojlera vrši vertikalno ili horizontalno. U suštini rad svakog uredjaja je isti samo se razlikuju u materijalu od kog su kazani napravljeni kao i  razlika na koji način se zagreva voda. Kazani bojlera se prave od emajla ili prohroma. Prohrom je materijal koji je napravljen od nerdjajućeg čelika i ima duži vek trajanja od kazana koji je napravljen od emajla. Način na koji se vrši zagrevanje vode ih dele na akumulacione i protočne bojlere. Kod akumulacionih bojlera se vrši zagrevanje veće količine vode koja se može koristiti i u kasnijem periodu. Ako se odlučite za protočni bojler trebate znati da toplu vodu dobijate čim aktivrate slavinu. Grejač u protočnom uredjaju pravi veliku količinu toplote i tako zagreva vodu sve dok ne isključite slavinu.

Održavanje bojlera

Kada kupite bojler da bi njegov rad bio kvalitetan i da bi uredjaj imao veći vek trajanja porebno je raditi održavanje bojlera, to jest servis bojlera. Njaveći neprijatelj svakog uredjaja je kamenac u vodi. Kamenac svojim delovanjem direktno utiče na rad grejača u bojleru. Da bi ste produžili radni vek vašeg gejača i imali dovoljno tople vode vršite redovno čišćenje kamenca u kazanu bojlera. Ponekad je potrebna zamena instalacija u bojleru, grejača, zamena termostata, creva ili samo štelovanje sigurnosnog ventila na bojleru. Za sve ove poslove treba Vam uvek dobar, stručan, iskusan i odgovoran vodoinstalater koji će održavati vaš uredjaj na pravilan način.

Koji bojler kupiti?-Proizvodjači bojlera

Danas na tržištu postoji veliki broj proizvodjača bojlera koji svoje uredjaje nude kupcima. Neki odnjih su: Elit, Ariston, Dom, Metalac, Bosch, Gorenje, Magnohrom, Termorad i mnogi drugi. Ono što Vam mi možemo reći iz dugogodišnje prakse na terenu da domaći proizvodjači nimalo ne zaostaju za kvalitetom u odnosu na strane proizvodjače. Čak je i cena pristupačnija u odnosu na uvozne uredjaje. Nije samo cena prednost već i nabavka zamenskih delova. Nadamo se da je naš vodoinstalater sa informacijama malo pomogao kako biste se lakše odlučili koji bojler da kupite. Ukoliko Vam je potreban servis bojlera, montaža ili popravka dostupni smo svakoga dana tokom cele godine. Za sve redovne usluge vodinstalatera kao i za hitne intervencije možete nas pozvati.

Pozovi 069 623 301