Zašto Se Wc Šolja Zapušava

//Zašto Se Wc Šolja Zapušava

Zašto se wc šolja  zapušava često, neka su od pitanja koje dobijamo svakodnevno. Odgovor na  pitanje zašto se wc šolja zapušava daće Vam naš pouzdan i dobar vodoinstalater. Prvo što kaže prestanite sami da radite odgušenje wc šolje i sagledajte problem malo dublje kako bi se problem rešio. Da bi se izbegle hitne intervencije posavetovaće Vas šta treba proveriti.

4 Razloga zašto se wc šolja zapušava

Postoji nekoliko razloga zašto dolazi do zagušenje wc šolje, a mi ćemo Vam pomoći da to shvatite. Začepljenje šolje može postati noćna mora, a korišćenje njegovog odgušenja vakum gumom ili hemikalijama je samo trenutno rešenje. Takodje velika količina hemikalije za otpušavanje wc šolje može oštetiti odvod. Evo nekoliko razloga zašto se začepljenje često dešava.

1.Stara wc šolja

Ako je vaša wc šolja stara moguće je da ne može podneti mnogo ispiranja. Postavljanjem nove šolje možete rešiti problem koji se stvara u odvodima. Nove šolje imaju takav dizajn da je za njihovo ispiranje potrebno dosta manje vode, a istovremeno očisti celu šolju u potpunosti. Ako ne znate koji model šolje da postavite mi Vam možemo pomoći pri izboru. Zamena wc šolje ne traje dugo jer majstor vodoinstalater ima iskustva kada se radi ugradnja sanitarija.

2. Problemi sa vodokotlićem

Vodokotlić isto može napraviti problem stalnog zagušenja. Ako zvono , plovak ili ventil na vodokotliću ne rade ispravno može se desiti da nemate dovoljno vode za ispiranje šolje. Kada se vodokotlić ne napuni dovoljno vodom začepljenja mogu postati sve češća. Zamena zvona na vodoktliću, ventila ili plovka nije velika investicija koja Vas može poštedeti čestih blokada kanalizacije.

3. Blokada cevi

Takodje je moguće da bi ste mogli imati blokadu u kanalizacionim cevima izvan kupatila. Ove blokade najčešće nastaju ispiranjem stvari u odvode koje se tu ne bi trebalo naći. Ukoliko je nožić za brijanje davnih dana slučajno upao u šolju i voda ga pomerila na neki drugi deo odvoda kanalizacije, vremenom oko njega se mogu skupljti razne stvari koje mogu dovesti do čestih blokada. Najbolje rešenje u ovoj situaciji je odgušenje sajlom.

4. Problem sa kanalizacionom linijom

Glavni problem kanalizacione linije negde oko vašeg objekta mogao bi biti jedan od razloga zašto se šolja često zapušava. Polomljene cevi, korenje drveća koje raste uz cevi kanalizacije ili stare metalne cevi su svi uobičajeni uzroci problema sa kanalizacijom. Kako ne možete uticati na ovakve probleme i da sprečite štetu najbolje se obratiti vodovodu. Medjutim redovno održavanje i inspekcije kanalizacione mreže mogu pomoći u otkrivanju malih problema pre nego što postanu veliki i skupi problemi. Preventivno čišćenje kanalizacije i snimanje cevi specijalnim kamerama mogu pomoći u ovim neprijatnim situacijama.

Ako ste sve pokušali što je do Vas i iscrpeli sve savete sa interneta, časopisa i sa blogova vreme je da pozovete našeg profesionalnog vodinstalatera. Naš tim vodoinstalatera je spreman da pruži svaku vrstu pomoći u bilo koje doba dana ili noći. Ne čekajte poslednji trenutak za rešavanje problema jer on sam od sebe neće nestati. Sprečite reagovanjem na vreme nastanak veće štete i havarije u vašem prostoru. Osim usluge odgušenja pružamo i sve ostale vodoinstalaterske usluge svakoga dana u toku cele godine.

 

 

Pozovi 069 623 301