Saveti Vodoinstalatera

//Saveti Vodoinstalatera

Saveti vodoinstalatera su uvek dragoceni zato sa pažnjom pročitajte ovaj blog. Vaš vodovodni sistem u stambenom ili poslovnom objektu je jedna od onih stvari o kojima verovatno ne razmišljate puno vremena. Što je možda i normalno jer ga ne gledate često i nisu Vam fokus interesovanja. Čak kada i primetite neke stvari toliko Vam deluju nebitno da i ne obraćate pažnju na njih. Razmislite sa koliko pažnje birate odeću, obuću , gde ćete letovati ili zimovati, pa na kraju i šta ćete ručati ili popiti. Kada bi ste posvetili samo 1% vremena koje trošite na ostale stvari možda bi ste sprečili neke od neželjenih posledica koje se tiču vaših vodovodnih cevi i sanitarija. Saveti vodoinstalatera će Vam pomoći da ne pravite neke greške koje činite, kako bi ste izbegli poziv za hitne intervencije.

Održavanje vodovodnih instalacija – Kupatilo

  • Da li ste korisnici vlažnih maramica koje reklamiraju kao biorazgradive? Ako jeste reklama je samo marketinški trik da kupci imaju utisak da kupuju nešto dobro. Kada pomislite na bio razgradivo normalna rekcija svakoga je da se one mogu odbaciti nakon korišćenje u wc šolju i da će se prosto u vodi razgraditi.  Ne nasedajte više na ovakve reklame i zaštitite svoj odvod kako ne biste morali raditi odgušenje wc šolje
  • Ako primetite da voda sporo otiče iz lavaboa, kade ili tuš kabine nikako nemojte odmah posezati za nekim hemiklijama kako bi se otpušio odvod. Preterana upotreba hemikalija može narušiti stanje vaših odvodnih cevi.
  •  Prilikiom tuširanja u odvode odlazi kupka za kupanje, šampon kao i dlake. U ovoj kombinaciji vremenom zna da dodje do blokade odvoda koja se rešava odgušenjem sajlom. Nažalost u ne tako retkim slučajevima kada je blokada odvoda velikog intezitet potrebno je mašinsko odgušenje kanalizacje. Izbegavanje ovakvog scenarija se lako rešava potrebno je samo da na vaš odvod stavite mrežicu gde će se dlake zadržavati. Nakon tuširanja pokupite dlake i bacite ih u kantu za smeće.

Održavanje vodvodnih instalacija- Kuhinja

  • Masti i ulja od spremanja hrane nikako nemojte prosipati u odvod sudopere. Ove supstance treba da završe u kanti za smeće. One znaju da naprave materiju sličnu talogu koje u odvodu znaju da naprave zagušenje velikog inteziteta.
  • Takodje stavljanjem mrežice na odvod sudopere sprečite da ostaci hrane ne udju u cev. Ukoliko nemate sifon ispod sudopere a imate mesta da ga postavite obavezno to uradite. Postavljanje sifona može na neki način umanjiti zgušenje odvoda. Često talog i prljavštine znaju da se zadrže u sifonu. Mnogo je lakše i jeftinije uraditi čišćenje ili zamenu sifona nego vršiti odgušenje sudopere.
  • Saveti vodoinstalatera

    Kako dugi niz godina pružamo vodoinstalaterske usluge uvideli smo pojedine greške koje mogu dovesti do štete. Čest je slučaj da korpica od osveživača wc šolje upadne u odvod i stvori zagušenje. Naš savet je da koristite aplikatore koji se lepe na šolju. Ako se na tuš bateriji skuplja kamenac za njegovo skidanje koristite sirće ili sredstvo za koje garantujemo da će ga ukloniti a zove se Eko Kam. Kod nestanka vode ne držite otvorene slavine jer prilikom dolaska vode pod velikim pritiskom prljavštine iz cevi mogu napraviti blokadu.

    Za sva pitanja i savete uvek nas možete pozvati. Zamena ventila za vodu, ugradnja sanitarija, odgušenje kanalizacije, vertikale, tuš kabine, servis bojlera su neke vodinstalaterske usluge koje pružamo svim fizičkim i pravnim licima. Ukoliko Vam je potreban profesionalni vodoinstalater koji će pomoći da rešite sve problem možete računati na nas. Za sve popravke i intervencije dolazimo isti dan.

Pozovi 069 623 301