Zapušena wc šolja – Odgušenje Otpušavanje WC Šolje

Verovatno Vam se bar jednom desio  ovaj najneprijatniji kvar u kupatilu. Kako da uradite odgušenje – otpušavanje wc šolje? Postoji više načina da problem rešite. Možete da pokušate  da problem rešite sami, ili  da pozovete naš servis SUPER VODOINSTALATER  . Mi ćemo  u najkraćem  mogućem roku otklonitu kvar i rešiti vas agonije neprijatnog mirisa koji se širi po celom stanu.

Odgusenje wc solje

 

Ako je ispravan vodokotlić, a u wc šolji dolazi do podizanja nivoa vode i ona ne otiče, sigurno je došlo do zagušenja cevi za odvod vode, ili na izlazu samog sifona. Ukoliko je došlo do manjeg zagušenja, majstor će vakum gumom rešiti situaciju u kupatilu. Stavljajući vakum gumu u wc šolju,  jakim trzajevima gore – dole napraviće  vakum i strujanje vazduha.  Rezultat je  otpušenje  wc šolje. Pri većem začepljenju koristimo ručnu sajlu, tako što sajlu stavimo u wc šolju i gurnemo je kroz šolju i sifon, dok nedodje do odgušenja. Najsigurniji nači da odgušimo šolju je mašinskim putem. Kod mašinskog odgušenja se isto koriste sajle. One su prikačene na mašinu koja stvara vibraciju na sajli i omogućava kretanje sajle do samog začepljenja. Sajla svojom snagom i vibracijom probija začepljeno mesto, a pritisak vode odnese začepljenje.

ODGUŠENJE WC ŠOLJE HITNA INTERVENCIJA

Do zapušenja wc šolje moze doći  ako su zapušeni kanalizacioni odvodi koji su povezani sa šoljom. Najčešći uzroci zapušenja šolje su bacanje u nju vlažnih maramica, štapića za uši, vate ili ostalih sredstava namenjenih higijeni. Mirišljave korpice koje se stavljaju na wc šolju mogu se otkačiti prilikom puštanja vode i dovesti do začepljenja. Naš savet je ako niste stručni da otpušite šolju to i ne pokušavajte, bez obzira kolika je cena majstora, jer možete napraviti veću štetu u odvodnoj kanalizaciji ili na samoj wc šolji. Ako živite u zgradi može se desiti da začepite celu vertikalu i tada sva voda koja se pušta iznad vas završava u vašem stanu.

Kada dodje do začepljenja wc šolje dosta ljudi misle da to mogu rešiti puštanjem vode iz vodokotlića nekoliko puta. Ako voda ne otiče može doći do prelivanja vode iz šolje u kupatilo.

Kako da odgušim – otpušim wc šolju?

Manja zagušenja možete rešiti sami. Sipajte u kofu mlaku vodu i u nju dodajte sode bikarbone. U šolju sipajte malo kupke ili ako imate tečni sapun. Kada se soda bikarbona rastvori u vodi, sipajte celu kofu u šolju i sačekajte petnestak minuta i tek tada pustite vodu iz vodokotlića. Problem bi trebalo da bude rešen.

Pozovi 069 623 301