Postati Vodoinstalater Ili Doktor

//Postati Vodoinstalater Ili Doktor

Postati vodoinstalater ili doktor dilema je mog dobrog prijatelja. Cena rada vodinstalatera je skoro kao i doktora. Oboijca rade popravke kvarova i hitne intervencija isti dan. Kada smo porazgovarali i moja dilema je bila postati vodoinstalter ili doktor. Oba posla nisu laka ali je svaki na svoj način plemenit i odgovoran.

Postatati vodoinstalater ili doktor?

Za američkog milijardera Majkla Blumberga ovo nije nikakva dilema. U interviju za CNN. pre 6. godina dao je savet kako biti bogat. On kaže da u danšnje vreme ne treba davati veliki novac za studije i da je na početku karijere sigurno bi postao vodoinstalater. To je odličan i pošten posao jer imate važnu ulogu kod ljudi a sami odredjujete svoje radno vreme kao i cene vodinstalaterskih usluga. Da bi ste postali doktor posle srednje škole potrebno je 10. godina učenja. A da postanete priznat i dobar doktor još minimum 10. godina posvećnog i požrtvovanog rada. Za 20 godina vodoinstalater ima 30.000 zadovljnih klijenata koji ga s vremena na vreme zovu DOKTORE. Ma koliko bilo nekome ovo smešno to je danas prava slika. Naročito što pojedini zanati odumiru jer sve manje se mladih odlučuje da izbegne zanat po svaku cenu.

Dobar vodoinstalater

Dobar vodinstalater je uvek spreman da svakome pruži pomoć kada je potrebno. Bilo da su potrebne hitne intervncije za odgušnje vertikale ili kanalizacije ili saniranje napuklih cevi. Za redovne usluge obaviće popravke u kupatilu. Bilo da je u pitanju ugradnja sanitarija, ugradnja sudopere, montaža tuš kabine, zamena ventila za vodu ili neka druga usluga. Kada nastane zgušenje vodovodnih i kanalizacionih cevi uradiće odgušenje slivnika, wc šolje, kade, lavaboa, tuš kabine. Dobar vodoinstalater je pošten i vredan i svoj posao obavlja na profesionalan i odgovoran način. On nema smenu u svom poslu već je spreman u svakom trenutku kada zatreba njegova pomoć. Predvidjanja u budućnosti govore da će ovo zanimanje postati deficitarno. Zanat je uvek bio zlata vredan pa savetujemo da ga imate u rukama. Savet naših majstora vodoinstalatera svim mladima je završite zanat. Svaki pošten posao je najbolji posao za ceo život.

Dobar doktor

Lekar ili doktor nije isto. Za doktora moraš se usvršavati dugi niz godina biti posvećen i požrtvovan kao i stručan u svom poslu. Dobar doktor je onaj koji voli ljude i tu ljubav nesebično pruža svojim pacijentima. Doktori moraju prvenstveno da imaju znanje i da prate i budu u toku za sve što se dešava u oblastima medicine. Nesebično svoje znanje koriste kako bi pomogli svim svojm pacijentima kada imaju neki zdarvstveni problem. U najgorim situacijama oni su poslednja odbrana izmedju života i smrti. Svaki doktor ima specijalizaciju iz neke oblasti medicine bilo da je to kardiolog, psihijatar, hirug, oftamolog, pulmolog, radiolog, fizijatar, psiholog…. Na vama je da odliučite šta da postanete nakon čitanja ovog bloga. Oba zvanja zahtevaju stručnost, požrtvovanost i ljubav prema ljudima. U zemlji Srbiji ndeostaje i dobar doktor i dobar vodoinstalater.

Postati vodoinstalater ili doktor-P.S.

Ovaj blog sam napisao iz čiste emocije jer je ćerka ove godine upisala biološki fakultet i san joj je da jednoga dana pomogne ljudima. Mladji sin traži od nje da napravi formulu koja će deci dati natprirodne moći da budu Supermen, Spajdermen, Fleš ili Hulk. A zajednička im je želja da ćerka napravi lek koji će ljudima dati zdravlje i dug život. Da bi to jednog dana postigla biće joj pored podrške potrebne vešte ruke vodoinstaltera.

Pozovi 069 623 301