Kada Je Komšija Vodoinstalater

//Kada Je Komšija Vodoinstalater

Kada je komšija vodoinstalater cena usluge može biti prevelika. Posle njega su potrebne hitne intervencije jer popravke kvarova su prevelike. Kada je komšija vodoinstalater a ustvari je nešto savim drugo priča krene u drugom smeru. Kod njega nema dolazimo isti dan već odmah samo pristavite kafu.

Kada je komšija vodoinstalater

Danima nema dovoljno tople vode u bojleru a para za popravku se nema. Dok razmišljam kao da uradim servis bojlera čujem zvono na vratima. Sav neraspoložen ustajem da ih otvorim i mislim se ko god da je neće mi ući u stan. Nije trebalo puno vremena a da komšija koji živi sprat iznad mene sedi u dnevnoj sobi. Onako uz kafu mu se požalim da mi se izgleda pokvario bojler a da ću morati sačekati platu kako bi uradio njegovu popravku. Skoči komšija kao oparen kaže pa ti neznaš koliko je popravka bojlera laka. Koliko sam puta popravio onima koji mi nisu ništa, ni rod ni pomozi bog, kako tebi da ne učinim. U tom trenutku sam osetio takvo olakšanje i sreću što neko hoće da mi pruži pomoć kada mi je potrebna. Do pre pet minuta činilo mi se da sam usamljeni čovek a sada se osećam kao najdruštvenije biće.

Popravka bojlera

Da bi proslavio dolazak komšije majstora izneo sam rakiju koju čuvam za specijalne prilike. Njega je sam bog poslao da reši problem, jer ako se ne okupam još danas a od zadnjeg kupanja je prošlo tri dana počeće da me svrbi cela koža. To mi je poremećaj iz vojske kada se ne okupam četri dana dobijem neku alergiju da ne mogu podneti sam sebe. Nakon tri popijene rakije donese komšija alat iz svog stana i krenu da radi demontažu bojlera. Malo se pomučio ali ga na kraju skide. Otvorio ga je kao što hirurg operiše sa preciznošću kavu nisam video u životu. Ispita grejač i termostat i reče ne treba zamena grejača na bojleru  ni termostata sve je uredu. Izgleda da problem pravi velika količina kamenca u bojleru, treba ga samo očistiti.

Čišćenje kamenca u bojleru

Ideju nisam imao koliko može kamenca da se nakupi u kazanu. Krenu komšija da čisti kamenac i sve po spisku vodi i vodovodu. Toliko se iznervirao kao da je bojler njegov i uze šravciger da ostruže kamenac sa kazana. Okrene se ka meni i  reče jesam li ti rekao da ću ga popraviti. Kako je to izgovorio prolete šrafciger kroz kazan za bojler. Ne znam da li sam ja bio u većem šoku ili on. Pitam ga šta uradi komšija, a on činimi se da je manji od makovog zrna. Pomislih da je trebalo sačekati platu i da mi popravku uradi profesionalni vodinstalater. Ali shvatih njegovu najbolju nameru pa rekoh pusti bojler i ako će me sutra celo telo svrbeti ajde da završim što smo započeli. Vratismo se u dnevnu sobu  i olakšah ja sebi muke a i on, onoga trenutka kad je popjena cela flaša rakije. Sa svitanjem zore budim se mamuran i osećam svrab po celom telu. Kroz glavu mi je samo jedna misao. Nije mi žao bojlera, al mi žao popijene rakije koja je bila namenjena za specijalnu priliku.

Pozovi 069 623 301