Otpušavanje Odvoda Lavaboa

//Otpušavanje Odvoda Lavaboa

Otpušavanje odvoda lavaboa nije teško uraditi ako budete pratili uputstva profesionalnog vodoinstalatera. Cena saveta majstora ne košta a može pomoći puno kako bi se izbegle popravke kvarova i odgušenje kanalizacije. Da bi se brzo i kvalitetno uradilo otpušavanje odvoda lavaboa potrebni su šrafciger, malo upornosti i vremena kao i vešte ruke.

Otpušavanje odvoda lavaboa

Ne dešava se često da odvod lavaboa zaguši ali kada dodje do takve situacije ne treba paničiti već biti spreman da se otkloni nastalo zagušenje. Najjednostavniji metod za odtčepljenje je pomoću hemijskog sredsva za odgušenje cevi. Ukoliko sredstvo ne pomaže da se ukloni blokada mora se pokušati na drugi način. Ako vaš lavabo ima stalak potrebno ga je pomeriti kako bi ste prišli odvodu. U većini slučajeva stalak nije fiksiran za lavabo već je on naslonjen na njega. Pre nego što sifon skinete sa odvoda postavite kofu ispod njega. U sifonu se nalazi odredjena količina vode koja formira vodeni čep i nedozvoljava neprijatnim mirisima da izadje iz kanalizacije u vaše kupatilo. Masnoće i prljavštine koje su dovele do blokade moraju se u potpunosti ukloniti. Ako ste do sada čitali ovaj tekst vreme je da vas upoznamo sa postupkom kako da se rešite neprijatne situacije koje imate sa odvodom lavaboa.

Kako otpušiti odvod lavaboa?

Kada ste oslobodili prostor oko odvoda sa šrafcigerom odvrnite šraf koji se nalazi na šelni od creva. Crevo držite podignuto malo uvis kako voda iz njega ne bi iscurela na pod kupatila. Po skidanju creva sa odvoda spustite ga u pripremljenu kofu i pustite da sva voda oteče iz njega. Nakon toga skinite crevo sa lavaboa i dobro ga isperite toplom vodom kako bi uklonili prljavštinu iz njega. Deo koji je ostao na lavabou kada ste skinuli crevo očistite pomoću šrafcigera. U njemu znaju da se natalože veće količine dlaka koje skupljaju prljavštinu. Ukoliko je negde crevo oštećeno ili sumnjate u njegovu ispravnost svetujemo vam da ga zamenite. Nakon završenog čišćenja crevo postavite istim redosledom kako se ga i demontirali. Pustite polako vodu i proverire da li sad otiče bez zastoja. Ako je sve uredu ostaje Vam da proverite da nema curenja na spojevima creva i da vratite stalak.

Zašto dolazi do zagušenja lavaboa?

Razne masnoće prilikom pranja ruku, dlake od brijanja i sa kose znaju da naprave naslage na odvodu lavaboa. Kako voda ne može da ispere sve naslage one se formiraju na zidovima cevi i nakon izvesnog vremena smanjuje se protok vode a na kraju dodje i do začepljenja. Kada sami ne možete da rešte problem potreban Vam je da dobar vodoinstalater. Najbolji način da se otpušavanje cevi uradi je metodom pomoću sajle.  Savetujemo da odgušenje sajlom ne pokušavate sami ukoliko niste stručno lice. Nestručnim korišćenjem alatom može se napraviti veća šteta. Da bi ste sprečili začepljenje vašeg lavaboa postavite mrežicu na odvod u sanitariji. Naravno uvek savetujemo da u odvode ne sipate vruću mast kao i ostatke hrane da bi izbegli bokade vaših cevi.

Pozovi 069 623 301