Zagušeni Odvodi

//Zagušeni Odvodi

Zagušeni odvodi sanitarija i kanalizacijie predstavljaju veliki problem. Odgušenje sudopere, kanalizacije, wc šolje, kade, slivnika, tuš kabine se radi na dva načina. Kod zagušenja odvoda manjeg uklanjanje čepa se rešava ručno čeličnom sajlom. Ukoliko je stepen začepljenja veći i blokada odvoda se nalazi duboko u odvodnoj cevi primenjuje se mašinsko odgušenje kanalizacije.

Zgušeni odvodi

Vodovodne instalacije prolaze kroz ceo stambeni ili poslovni objekat. Instalaciju čine cevi, sudopera, slavine, tuš baterija, sifon i još mnogo toga. Odvone cevi su najvažnije vodovodne komponente. Kada su instalacije vodovoda u funkciji ne primećujete ih. Medjutim kada dodje do zagušenja usled nakupljanja dlaka, masnoće, otpadaka hrane, higijenskih proizvoda nastaje neprijatna situacija. Zagušeni odvodi mogu imati neprijatan miris i dovesti do poplave.

Šta je najčešći uzrok začepljenja odvoda?

Budući da se odvodne cevi nalaze pod zemljom i u podovima i zidovima začepljenje može nastati u bilo kom delu cevi. Često se misli da blokada odvoda nastaje na početku cevi. Medjutim  zagušenje najčešće se dešava duboko u odvodu.

Uzroci začepljenja odvoda pod zemljom:

Korenje

Strani predmeti u cevi

Erozija tla

Pucanje odvodne cevi kanalizacije

Pomeranje cevi iz ležišta

Znakovi začepljenog odvoda sudopere, wc šolje, kade, slivnika, glavne kanalizacije:

Sporo oticanje vode

Klokotanje vode u cevima

Neprijatan miris

Vraćanje vode u sanitariju

Zašto nastaje zagušenje odvoda?

Korenje drveća može probiti cev od kanalizacije i tako stvoriti blokadu. Ukoliko dodje do pomeranja tla na trasi gde se nalazi glavna cev kanalizacije ona se pomera iz svog ležišta a zemlja ulazi u odvodnu cev. Ako je kanalizaciona cev oštećena nastaje pucanje cevi i dolazi do izlivanja fekalne vode u zemljištu. Vlaga i neprijatan miris se pojavljuju na mestu gde je došlo do oštećenja odvoda. Vlažne maramice, pelene, tuferi, veće količine toalet papira vrlo lako mogu napraviti blokadu u odvodnoj cevi wc šolje. Prosipanjem masti, manjih komadića hrane u sudoperu izazvaće zagušenje. Materije se nakupljaju na zidovima odvodne cevi i u nekom trenutku ne dozvoljavaju normalan protok vode u odvodnim cevima. Čim primetite neke od gore navedenih znakova znajte da je nastalo zagušenje odvoda.

Odgušenje kanalizacije

Naš vodoinstalaterski servis radi odgušenje wc šolje, kade, lavaboa, sudopere, vertikale, glavne kanalizacione cevi profesionalno, brzo i kvalitetno. Koristimo najsavremenije mašine i alate za otpušavanje odvoda. Ukoliko se zagušenje često pojavljuje možemo specijalnim kamerama za snimanje cevi detektovati mesto gde je nastala blokada ili pronaći tačnu lokaciju oštećenja na odvodu. Odgovorno pristupamo poslu bilo da je u pitanju manje ili veće zagušenje odvoda. Hitne intervencije radimo kada preti opasnost od izlivanja fekalija i vode u stambeni ili poslovni objekat. Cena odgušenja odvoda iznosi od 2.500 do 10.000 dinara sve u zavisnosti šta treba odgušiti i koja se metoda mora primenti kako bi se blokada u odvodnoj cevi otklonila. Dostupni smo za odgušenje odvoda svakoga dana u toku cele godine. Garanciju dajemo na pružene usluge.

Pozovi 069 623 301