Saveti Za Održavanje Vodovodne Instalacije

//Saveti Za Održavanje Vodovodne Instalacije

Saveti za  održavanje vodovodne instalacije će doprineti da vodovodne i kanlizacione cevi budu uvek u funkciji. Ukoliko redovno održavate vodovodnu instalciju izbećićete curenje vode, zagušenje kanalizacije ili neke veće havrije koje mogu nastati. Profesionalni vodoinstalater zahvaljujući stečenom iskustvu na terenu ukazaće Vam kako treba da se odnosite prema vodovodnim cevima u vašem stmbenom ili pslovnom objektu.

Saveti za održavanje vodovodne instalacije

Većina ljudi ne razmišlja mnogo o mreži cevi koje su postavljene u njihovom domu ili poslovnom prostoru. Putem vodovodne instalacije dovodi se hladna i topla voda a otpadne vode i fekalije završavaju u gradskoj kanalizaciji. Da bi vam vodovodni sistem uvek bio efikasan važno ga je redovno pregledati i održavati. Tako produžavate životni vek instalacijama a perfofmanse vodovodnog sistema će biti uvek maksimalno u funkciji. Ispravan vodovodni sistem pružava vam optimalan nivo tople vode u kupatilu i kuhinji a pomaže da izbegnete skupe popravke cevi i zamene ventila za vodu. Redovnim pregledima možete na vreme otkriti curenje vode na cevima i omogućiti da rešite problem pre nego što postane veći. Odgovornim pristupom vašoj vodovodnoj instalaciji štedite vreme i novac.

Održavanje vodovodnog sistema

Održavanje vodovodnog sistema znači aktivno traženje lošeg učinka opreme i curenja kao i pravovremeno rešavanje nastalih problema. Od vodovodnih cevi do odvodinih cevi kanalizacije svaki deo zahteva profesionalnu pažnju. Daćemo nekoliko korisnih saveta kako bi vaš vodovodni sistem bio funkcionalan:

Koristite sita na odvodima u kadi, sudoperi, lavabou, tuš kabini. Čišćenjem nakupljenih ostataka kose, šampona, sapuna, hrane i drugih materija sprečavate nastanak zagušenja.

Masnoće koje ostaju nakon pripreme hrane i komadiće hrane ne odlažite u odvod sudopere jer mogu izazvati blokadu u odvodnoj cevi.

Koristite povremeno sredstva za čišćenje odvoda na prirodnoj bazi, kao što su soda bikarbona, limuntus, sirće.

Ako imate vodovodne cevi koje se nalaze napolju, obavezno ih pre dolaska niskih temperatura izolujte.

Svaku pojavu curenja cevi ili ventila za vodu shvatite ozbiljni i izvršite popravku što je pre moguće. I najsitniji kvarovi na vodovodnoj instalaciji brzo se mogu pretvoriti u složene. Čim primetite da vodovodni sisten ne fukcioniše kao uobičajeno odmah kontaktrajte vodoinstalaterski servis.

Šta možete sami uraditi

Postoji nekoliko manjih intervncija koje možete sami rešiti pod uslovom da imate znanje i potreban alat. Zagušena sudopera, kada, lavabo, wc šolja manjeg inteziteta može se rešiti korišćenjem vakum gume. Zamena tuš baterije, slavine, gumica na njima je takodje posao koji možete sami obaviti. Medjutim uvek se preporučije da se obartite stručnom licu. Većina problema nastalih na vodovodnim instalacijama ne može se rešiti bez odgovarajućeg alata i znanja. Ukoliko želite da voda nesmetno otiče iz sanitarija, ventili za vodu na cevima uvek budu u funkciji, pritisak vode bude zadovoljavajući savetujemo da jednom godišnje prekontrolišete sistem vodovodnih cevi.

Pozovi 069 623 301