Protočni Bojler

//Protočni Bojler

Protočni bojler je idealno rešenje kada želite da smanjite račun za struju. Protočni bojler ne zahteva popravke kvarova jer se one retko dešavaju na uredjaju pa samim tim ni hitne intervencije vodoinstalatera. Cena uredjaja je malo viša za razliku od akumulacionog ali montaža protočnog bojlera u kući ili poslovnom prostoru donosi komfor u pogledu količine tople vode.

Protočni bojler

Većina domova danas ima akumulacioni bojler. Ovaj tip uredjaja skladišti vodu u kazanu i čuva je vruću 24 sata čak i kada se voda ne koristi. Protočni bojler radi po skroz drugačijem principu. Umesto da kazan sa toplom vodom drže u pripravnosti ovaj tip bojlera zagreva vodu kada je to vama potrebno. Hladna voda ulazi u uredjaj i kada uključite bilo koju slavinu ili tuš bateriju voda prolazi preko moćnog električnog grejača i na taj način dobijate toplu vodu. Ona u trenutku dostiže teperaturu koja je potrebna za tuširanje, pranje ruku, umivanje, pranje sudova ili pranje veša. Kad u svojoj kući, stanu ili poslovnom prostoru imate protočni bojler ne trebate nikada čekati da se voda zagreje u kazanu da bi ste je koristili. Prosto vruća voda Vam je uvek tu kada zatreba.

Prednosti protočnog bojlera

Prednosti protočnog bojlera se ogledaju u više stvari. Bilo da ovaj tip uredjaja postavite u kuhinju ili kupatilo smanjenje potrošene električne energije je za 30% u odnosu na akumulacioni bojler. Kada prestane potreba za toplom vodom grejač se gasi i tako se vrši ušteda struje. Kako u uredjaju ne postoji kazan nema stvaranja kamenca na grejaču bojlera. Samim tim je smanjena je mogućnost nastanka kvara na grejaču. Prosečan radni vek kod prtočnih bojlera je preko 18. godina dok akumulacioni traju izmedju 8. i 12. godina. Idealni su za postavljanje u bilo koji prostor jer zbog svojih malih gabarita ne zauzimaju puno mesta. Da bi uredjaj služio dugo i radio kvalitetno montažu treba da obavi kvalifikovan vodoinstalater.

Šta treba znati o protočnom bojleru?

Kako bi protočni bojler bio maksmalno funkcionalan potreban je konstantan napon struje. Iz tog razloga trebaju se izvesti posebne električne instalacije za njega. Bilo da se odlučite za uredjaj marke  Simens, Bosch, Vaillant ili nekog drugog proizvodjača cena uredjaj je skuplja za razliku od akumulacionog bojlera. Taj trošak je u startu veliki ali dugogodišnjim korišćenjem bojlera se svakako isplati. Osim uredjaja na električnu energiju postoje i protočni bojleri na gas. Što se tiče bezbednosti u bojleru se nalazi prekidač koji automatski prekida dotok električne energije ako je temperatura vode veća od dozvoljene. Protočni bojler za kuhinju može biti snage od 3,5kw do 6kw a protočni bojler za kupatilo je idealan snage od 18kw do 24kw.

Ukoliko ste imali dilemu koji bojler da kupite i postavite u vaš objekat nadamo se da smo Vam bar malo pomogli da donesete odluku najbolju po vas. Za savet ili neku informaciju kao i servis bojlera i njegovu montažu možete nas pozvati.

Pozovi 069 623 301