Kako Otpušiti Zagušenje

//Kako Otpušiti Zagušenje

Kako otpušiti zagušenje wc šolje, kade, lavaboa, sudopere, tuš kabine? Kako otpušiti zagušenje da li pomoću hemikalije za otpušavanje ili je potreban stručan vodoinstalater? Hitne intervencije i popravke kvarova su tada preko potrebne kako bi se izbegla materijalna šteta. Cena usluge zavisi od inteziteta blokade. Najvažnije je da se sve obavi brzo i kvalitetno

Kako otpušiti zagušenje?

Našom nepažnjom odvodi se mogu lako i brzo začepiti. Ukoliko se povede malo računa može se izbeći ova neprijatna situacija. Ne bacajte tufere, vlažne maramice, pelene, štapiće za uši u vaše wc šolje. Takodje u sudoperu ne prosipajte masti i komadiće hrane. Kada se tuširate, brijete, perete kosu obavezno pokupite dlake iz sanitarija. Ako se pridržavate ovih pravila smanjćete mogućnost nastanka zagušenja odvoda i kanalizacije.U slučaju da nastane začepljenje to može postati prava noćna mora. Ne samo da će Vam oduzeti vreme kako bi se problem otklonio već može napraviti i materijalnu štetu u kupatilu ili kuhinji. Sporo ili nikakvo oticanje vode, neprijatni mirisi, klokotanje vode u odvodu su znaci da je došlo do blokade odvoda. Tada se uvek postavlja pitanje kako otpušiti zagušenje?

Uradi sam odgušenje

Kada sudopera vraća vodu ili je zapušen podni slivnik, kada, lavabo, bide, tuš kabina i ako je blokada manjeg inteziteta možete sami otkoniti problem. To možete učiniti korišćenjem vakum gume ili probati da odgušenje uradite pomoću hemikalije za otpušavanje. Na jednu stvar upozoravmo da preterano korišćenje hemikalija može napraviti štetu na odvodnim cevima. Čestom upotrebom ovih sredstava stvara se korizija na cevima a može i dovesti do pucanja cevi. Ukoliko nemate ni vakum gumu ni hemisko  sredstvo pomoću soli, sode bikarbone, sirećeta i vode možete očistit odvod. Pomešajte jednaku količinu soli i sode bikarbone. Zagrejte 1 decilitar sirćeta i sa mešavinom soli i bikarbon sode sipajte u odvod. Pustite da sve odstoji 10. minuta a nakon toga u odvod sipjte veću količinu tople vode. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko puta sve dok odvod ne postane čist.

Profesionalni vodoinstalater

U slučaju da je jačeg inteziteta zapušena kanalizaciona cev ili odvod odčepljvanje odvoda treba da uradi profesionalni vodoinstalater. On najbolje zna kako će problem rešiti na brz i efikasan način. Odgušenje sajlom je najefikasniji metod za otklanjanje nastale blokade. Da li će se raditi mašinsko odgušenje ili ručnim putem zavisi od inteziteta začepljenja kao i od mesta gde je nastao problem. Čim primetite da je došlo do zagušenja ne paničite već pozovite majstora. Brzom rekacijom može se sprečiti nastajanje veće materijalne štete. Zato ne odlažite poziv vodoinstalateru iz razloga što je cena usluge odgušenja dosta manja od štete koju možete pretrpeti.

Ako Vam je potreban odgovoran i obučen majstor za odgušenje a nemate ga možete pozvati nas. Vodoinstalaterske usluge pružamo fizičkim i pravnim licima svakoga dana u toku cele godine.

Pozovi 069 623 301