Vodoinstalater Uradi Sam

//Vodoinstalater Uradi Sam

Vodoinstalater uradi sam je blog da sačuvate novac i da popravka kvarova bude uradjena brzo i kvalitetno. Cena ovih saveta vas košta malo vremena dok pročitate blog a Vi ćete u nekim momentima izbeći hitne intervencije vodoinstalatera. Vodoinstalater uradi sam vas će dovesti da se osećate dobro i korisno za vaš dom.

Vodoinstalater uradi sam- Čišćenje sifona

Tuširate se u kadi i primećujete da voda sporo otiče u slivnik. Prva pomisao je u većini slučajeva da treba pozvati majstora. Sačekajte malo sa pozivom. Pokušajte da budete vodinstalater uradi sam. U dnu svake kade se nalazi otvor gde je smeštena cev koja spaja odvod sa kanalizacijom. Polako ga otvorite rukom ili pomoću šafcigera. Videćete da na crevu postoje dva navoja gornji koji je povezan za odvod i donjin koji je povezan sa kanalizacijom. Cev je postavljena tako da se u njoj napravi vodeni čep koji sprečava neprijatne mirise iz kanalizacije da se preko otvora na kadi šire po kupatilu. U delu cevi koji je povezan sa kanalizacijom znaju da se nakupe dlake i prljavština koje usporavaju odlazak vode iz kade. Polako odšrafite gornji deo cevi i držeći ga u vis izvucite ga iz otvora. Kada sva voda iz creva istekne odvrnite i donji navoj. Nakon oslobadjanja cevi dobro je isperite toplom vodom i uklonite sve prljavštine. Vratite je na svoje mesto tako što će te prvo zašrafiti gornji deo pa tek onda donji. Povedite računa da cev bude u talasastom obliku kako bi se napravio vodeni čep u crevu. Za ceo posao Vam je potrebno 15 minuta i nemate potrebu da pozivate vodoinstalatera za odgušenje kade.

Postavljanje sifona na sudoperi

Postavljanje sifona na sudoperi je jedan od lakših poslova koje možete uradit po principu uradi sam. Nekada su se ugradjivali čvrsti sifoni koji su često cureli a i sama montaža je bila komplikovana. Danas su ti sifoni zamenjeni elastičnim crevom čija je ugradnja veoma laka. Kada ga kupujete u radnji naglasite prodavcu da Vam je potreban sifon za sudoperu. Prvo što treba da uradite je da odvijanjem šrafa odvojite metalni deo od creva. Kad ste to uradili crevo postavite na odvod. Nakon toga metalni deo postavite na rupu koja se nalazi u sudoperi i zategnite šraf ali ne do kraja. Na drugi kraj creva postavite gumicu za dihtovanje i povežite crevo sa metalnim delom. Na kraju dotegnite šraf ali polako kako se ne bi oštetio plastičan navoj koji se nalazi u crevu. NAPOMENA: Crevo mora imati oblik  latiničnog slova U kako bi se u njemu napravio vodeni čep koji sprečava neprijatne mirise iz kanalizacije da kroz odvod sudopere dolaze u kuhinju.

Nadamo se da smo ovim blogom pomogli kako bi ste mogli sami uraditi brzo i lako čišćenje odvodnog creva kade kao i postavljanje sifona na sudoperi. U narednim blogovima ukazaćemo Vam i na druge poslove koje možete da uradite sami.

Pozovi 069 623 301