Neprijatan Miris Iz Sudopere

//Neprijatan Miris Iz Sudopere

Neprijatan miris iz sudopere dopire iz nekoliko razloga. Smrad iz sudopere može biti neprijatna situacija naročito ako imate goste u svom domu. Kako bi ste rešili brzo smrad iz odvoda sudopere pročitajte naš tekst koji će vam pomoći da rešite ovaj problem. Kvalifikovan i stručan vodoinstalater daće vam savete.

Neprijatan miris iz sudopere

Uprkos svakodnevnom održavanju sudopere ona može biti izvor neprijatnog mirisa u kuhinji. Odvod sudopere osim što služi za oticanje prljave vode nakon pranja posudja ili pripreme hrane danas se sve češće na njega priključuje i odvodno crevo sudo mašine. Nakupljeni ostaci hrane, masnoće iz sudopere i mašine za sudove su najčešće uzrok neprijatnog mirisa iz sudopere. Ako osim neprijatnog mirisa iz sudopere primetite da voda sporo otiče u kanalizaciju ili čujete klokot vode u odvodnoj cevi budite sigurni da će nastati zagušenje sudopere. Postoji nekoliko načina da ovaj problem sami uspešno rešite.

Vrela voda

Na šporetu zagrejte u šerpi oko 3. litra vode. Nakon što voda proključa sipajte jedan litar u odvod sudopere i pustite da odstoji jedan minut. Zatim vakum gumu postavite na odvod i naglim trzajevima povucite gore dole nekoliko puta. Zatim sipajte ostatak vrele vode ali ne sve odjednom već polako kako bi se sav masnoća sa zidova odvoda sprala.

Vrelo sirće

Poznato je da sirće neutrališe neprijatan miris. Zgarejte litar sirćeta i sipajte u odvod. Zagrejano sirće otopiće masnoću kaj je uzrok neprijatnog mirisa. Posle 10. minuta sipajte u odvod toplu vodu kako bi se isprao. Postupak možete ponoviti nekoliko puta.

Vrela voda, sirće i soda bikarbona

Dve jelovne kašike sode bikarbone izručite u slivnik sudopere i prelite je sa čašom od dva deci sirćeta. Pustite da se stvori hemiska reakcija u vidu pene i nakon 20. minuta odvod dobro isperite vrelom vodom.

Smrad iz sudopere

Ako osetite smard iz sudopere i nakon tretiranja koje smo naveli razlog zašto se oseća neprijatan miris još uvek može biti zapušen sifon. Sifon se nalazi ispod sudopere i povezuje slivnik u sudoperi i odvodnu cev kanalzacije. Može biti napravljen od metala, čvrste plastike ili elastične cevi koja mora biti u obliku latiničnog slova S. U donjem delu sifona se formira vodeni čep koji sprečava da neprijatni mirisi izlaze iz kanalizacije u sudoperu. Ako je sifon oštećen neće se formirati vodeni čep i smrad iz sudopere će se osećati u celoj kuhinji. Kada primetite da voda curi iz sifona biće potrebna njegova zamena. Savetujemo da zamenu sifona uradi vodoinstalater jer nepravilno postavljen sifon neće zadržavati dovoljnu količinu vode zbog čega će se ponovo osećati smard iz sudopere. Ukoliko vam treba zamena sifona po povoljnoj ceni možete nas kontaktirati. Majstor će na vašoj adresi biti u dogovoreno vreme.

Pozovi 069 623 301