Kako Otpušiti Odvod

//Kako Otpušiti Odvod

Kako otpušiti odvod sudopere, kade, tuš kabine, podnog slivnika, lavaboa? Odgušenje odvoda može se uraditi pomoću vakum gume, sajle ili pomoću sredstava za otčepljenje kanalizacije. Naš profesionalni vodoinstalater objasniće vam nekoliko načina kako otpušiti odvod kada se suočite sa zagušenjem.

Kako otpušiti odvod?

Verovatno vam se nekada dogodilo da se zapuši odvod kade, tuš kabine, sudopere ili umivaonika? Začepljeni odvodi mogu da izazovu velike probleme ukoliko ne regujete na vreme. Do zagušenja lavaboa, kade, tuš kabine najčešće dolazi zbog nakupljanja veće količine dlaka sa kose ili tela. Dlake zajedno sa ostacima šampona i sapuna mogu stvoriti blokadu u odvodu i dovesti do vraćanja vode u sanitariju. Sudopera najčešće zaguši zbog prosipanja masnoće i ostataka hrane u odvodni slivnik. Kad primetite da voda sporo otiče, čujete klokot vode u cevima ili osećate neprijatan miris iz kanalizacije, to su znaci da će nastati začepljenje odvoda. Ukoliko reagujete na prve znake koji ukazuju da će nastati zagušenje sudopere ili druge sanitarije možda problem možete rešiti sami.

Odgušenje vakum gumom

Vakum guma treba da vam bude uvek pri ruci. To je alat za odgušenje koje treba da se nadje u svakom domaćinstvu. Postavite vakum gumu na odvod u sanitariji i pustite vodu da se sanitarija malo napuni. Brzim pokretima gore dole napravite vakum podignite gumu i odvod bi trebalo da profunkcioniše. Ako ima potrebe postupak ponovite više puta.

Otpušavanje sodom bikarbonom i limuntusom

Mešavina sode bikarbone i limuntusa pokazala se efikasno kada su zagušenja manjeg inteziteta. U odvod sipajte pola čaše sode bikarbone i pola čaše limuntusa. Nakon toga utankim mlazevima sipajte toplu vodu. Videćete penušanje iz odvoda što je znak da je hemiska reakcija otpočela. Sačekajte 15. minuta a zatim izručite lonac tople vode u odvod. Na tržištu postoje i hemijska sredstva za odgušenje odvoda ali njihovo prekomerno korišćenje može naneti štetu na odvodnoj cevi. Na linku pročitajte koja su uspešna sredstva za otpušavanje kanalizacije.

Odčepljennje kanalizacione cevi toplom vodom i deterdžentom

Kanalizacione cevi su različitih dimenzija. Što je prečnik cevi veći voda će brže oticati u glavnu gradsku kanalizaciju a zagušenje će se lakše otkloniti. Kanalizacionu cev možete pokušati da odčepite deterdžentom i vrelom vodom. U lavor ili kofu sipajte vrelu vodu, naspite 100. mililitara deterdženta i sjedinte ih mešanjem. Zatim smesu sipajte u kanlizacioni odvod. Smesu iz kofe sipajte sa što veće visine.

Odgušenje sajlom

Ako je začepljenje odvoda većeg stepena i blokada je duboko u cevi navedene metode neće vam puno pomoći. Jedino pravo rešenje je odgušenje sajlom. Savetujemo da ukoliko nemate iskustva u rukovanju sajlom ne radite odgušenje jer možete oštetiti odvodnu cevi i načiniti materijalnu štetu. Kada vam se voda vraća u sanitarije i preti opasnost da nastane poplava pozovite vodoinstalaterski servis. Mašinsko odgušenje kanalizacije usplešno će otkloniti nastalu blokadu u odvodu a vaše cevi će biti prohodne za oticanje vode duži vremenski period. U slučaju da nemate pouzdanog i dobrog vodoinstalatera za odgušenje kanalizacije možete nas pozvati. U najkraćem vremnskom roku bićemo na vašoj adresi. Povoljna cena i kvalitetna usluga su razlog da nas kontaktirate. Vaš vodoinstalater.

Pozovi 069 623 301