Kada Je Potrebno Odgušenje Odvoda

//Kada Je Potrebno Odgušenje Odvoda

Kada je potrebno odgušenje odvoda? Ovo pitanje se nameće svaki put kada nastane zagušenje sudopere, lavaboa, kade, tuš kabine, slivnika. Kako bi ste izbegli da se voda iz kanalizacije vraća u sanitarije na prve znake zapušenja treba reagovati. Odgušenje kade, wc šolje, umivaonika uopšte svih odvoda radimo čeličnom sajlom ili sajlom na elektro pogon.

Kada je potrebno odgušenje odvoda?

Nikada nemojte čekati da nastane totalno zagušenje odvoda. Umesto toga, upoznajte se sa znakovima upozorenja koji ukazuju da će nastati začepljenje odvoda kako bi blagovremeno reagovali. Naš vodoinstalaterski servis će temeljno i efikasno očistiti nastalo zagušenje odvoda i dati garanciju da se ono neće vraćati u skorije vreme. Znaci upozorenja da će doći do zagušenja odvoda su sledeći:

Klokotanje vode iz odvoda

Sigurno ste nekada čuli zvuk koji dolazi iz odvoda kada voda otiče iz kade dok se tuširate ili lavaboa kada se umivate. Klokotanje vode u odvodu dok se ona spušta u kanalizaciju jasno ukazuje da će u nekon trenutku nastati blokada odvoda. Korišćenjem hemisjkog sredstva za čišćenje odvoda ili vakum gumom možet pokušati uraditi odgušenje. Ako se klokotanje vode i dalje čuje za odgušenje pozovite vodoinstalatera.

Smrad iz odvoda kanalizacije

Kada stojite nad umivaonikom dok perete zube ili perete povrće nad sudoperom i osećate smrad koji dolazi iz odvoda treba da vam bude jasno da će nastati začepljenje.  Neprijatan miris iz odvoda možete zataškati sipanjem mirsnog rastvora u odvod ali to nije pravo rešenje problema. Postoji nekoliko razloga zašto se širi smrad iz odvoda po celoj kući. Nekada je razlog u sifonu koji je ostao bez vode a u većini slučajeva se nakupila masnoća i prljavština po zidovima cevi odvoda. Profesionalno čišćenje odvoda ručnom sajlom ili mašinsko odgušenje kanalizacije je jedino pravo rešenje.

Sporo oticanje vode

Ako pokušate da ispraznite sudoperu nakon pranja posudja i primetite da se voda sporo kreće u odvod ili pak uvek stojite u par centimetara vode u tuš kadici dok se kupate tada vam je potrebno odgušenje odvoda. Sporo oticanje vode iz kade, lavaboa, sudopere se dogadja kada se dlake, masnoća, sitni ostaci hrane i kamenac od vode zalepe za zidove odvodne cevi. Tad se sužava normalan protok vode iz sanitarija koje u jednom trenutku prerasta u blokadu odvoda. Čim uočite da voda otiče sporo iz sanitarija odmah pozovite stručno lice da uradi profesionalno odgušenje.

Ako vam je potreban dobar vodoinstalater da brzo i kvalitetno obavi odgušenje wc šolje, vertikale, glavane kanalizacije možete nas kontaktirati. Povoljna cena odgušenja odvoda, veliki broj zadovoljnih klijenata je naša najbolja preporuka.

Pozovi 069 623 301