Dan Zaljubljenih

//Dan Zaljubljenih

Bliži se dan zaljibljenih i pada mi na pamet dešavanja od prošle godine. Cena aranžmana za Rim je bila povoljna a ja sveže zaljubljen. Hteo sam da iza sebe ostavim sve popravke kvarova i hitne intervencije i prepustim se svojim emocijama i čarima Rima. Taj dan zaljubljenih pamtiću verovatno dok sam živ.

Dan zaljubljenih

Otkada znam za sebe 14. februar je Sveti Trifun ali u poslednjih nekoliko godina se sve više slavi kao dan zaljubljenih. Jesam tradicionalista ali volim da prihvatim i nove trendove ako imaju smisla. Po tradiciji iz 14. veka kada je počeo da se slavi ovaj dan osobi u koju si zaljubljen treba pokloniti crvenu ružu ili neki slatkiš. Dans u 21. veku su ga sve kulture prihvatile pa zašto ne bismo i mi. U mojoj omiljenoj knjizi Andjeli i Demoni Den Braun opisuje Rim tako živo da poželite da ste odmah u njemu. Čekao sam dan kada ću u taj večni grad otputovati sa nekim  u koga sam zaljubljen i kome ću pružiti svu svoju ljubav.

Rim

Rim glavni grad italije i regije Lacio. Sletanjem na aerodrom Leonardo Da Vincci počelo je moje uživanje sa voljenom osobom. Grad star 2.500 godina pružao se ispred nas sa svim svojim lepotama i spomenicima istorije i kulture. Posetu Koloseumu, Vatikanu i crkvi Svetog Petra, fontani di Trevi, Španskim stepenicama sam sa nestrpljenjem iščekivao.  Za sve posete imali smo tri dana koliko je i trajao naš aranžman. Dolazeći u prelep mali hotel sa grupom nisam ni slutio šta mi se sprema. Sobe su bile kao na slici iz kataloga turističke agencije. A po mojoj molbi na krevetu je stajao ogroman buket ruža u obliku srca i bombonjera za moju devojku. Taman što smo se raspremili i krenuli da izaćemo u grad nastaje vika i panika.

Zaljubljeni vodoinstalater

Poznaniku iz grupe koji je putovao sa nama je poplavila cela soba. Ubrzo su se pojavili vlasnici hotela satriji bračni par koji su davali sve od sebe da smire gosta. Kada ih je moja devojka ugledala počela je da plače. Podsetili su je na njenu baku i deku koji nisu živi. Da bi sada ja smirio situaciju pozvah vodiča da vlasnicima kaže da sam ja profesionalni vodoinstalter i da ću rešiti problem. Ne znam u tom trenutku kome je više ljubio da li devojka ili vlasnici hotela. Ovo prvo mi je prijalo a od njih koliko su bili navalentni me je glava zabaolela. Zatražio sam da mi donesu alat kao bi se kvar otklonio. Da skratim priču inače bih roman mogao napisati. Tri dana sam radio odgušenje vertikale, trajala je ugradnja vodovodnih cevi i zamena ventila za vodu. Od Rima sam video hotel i aerodrom. Devojka mi je rekla da sam heroj njenog života. Danas imamo bebu od tri meseca i zove se Trifun.

Pozovi 069 623 301