Čišćenje Kamenca U Bojleru

//Čišćenje Kamenca U Bojleru

Čišćenje kamenca u bojleru treba raditi najmanje jednom godišnje. Čišćenje kamenca u bojleru je način da produžite radni vek grejača i vašeg uredjaja. Redovan servis bojlera je preventiva kako ne biste radili skupe popravke kvarova i izbegli hitne intervencije vodinstalatera.

Čišćenje kamenca u bojleru

Svaka porodica se oslanja na bojer za širok spektar svakodnevnih poslova. Bez obzira da li se pere gomila posudja kupaju se deca pre spavanja ili se tuširate pre odlaska na posao važno je da imate toplu vodu kada je to potrebno. Nažalost nakupljanje kamenca u kazanu bojlera može sprečti da imate dovoljnu količinu tople vode koja je potrebna.  Zamena grejača na bojleru se nemora raditi bez potrebe a problem leži u nakupljenom  kamencu. Dešava se da kazaljka na termostatu bojlera pokazuje da ima dosta tople vode a da to nije slučaj. Resetovanje termostata i zamena termostata na bojleru neće rešiti problem. Postoji nekoliko znakova koji ukazuju da je bojler pun kamenca. Ako je potrebno više vremena bojleru da zagreje vodu nego što je uobičajeno jedan je od znakova da treba uraditi čišćenje kamenca u bojleru. Kada se kamenac nakuplja više od nekoliko godina čućete čudno pucketanje u njemu.

Kako se kamenac nakuplja u bojleru?

Svi izvori slatke vode imaju odredjeni nivo minerala u sebi. Vremenom će voda ostaviti naslage na unutrašnjem zidu i dnu kazana. Sve u zavisnosti na kom području živite u Srbiji ovaj problem može biti veoma čest. Ako je voda koju koristite tvrda kamenac se nakuplja mnogo brzo. Ukoliko ne čistite uredja od kamenca često stvoriće se debeli sloj izmedju grejača i sveže vode unutar bojlera. Ove naslage minerala utiču da se voda dvostruku teže greje. A rezultat toga može biti znatno niža temperatura vode od željene kao i povećana potrošnja električne energije.

Zašto je čišćenje kamenca u bojleru važno

Čišćenje kamenca jednom ili dvaputa godišnje je poželjno kako bi se sačuvao grejač i produžio njegov radni vek. Ovaj posao je teško obaviti i zahteva veštinu dobrog vodinstalatera. Nikako ne preporučujemo da sami ovaj poduhvat izvodite da ne biste načinili dodatnu štetu na vašem uredjaju. Kada dodje do pojave velike količne kamenca u bojleru potrebno je potražiti pomoć stručnog lica. Oni najbolje znaju kako uraditi servis i popravku uredjaja. Svako odlaganje čišćenja naslaga iz bojlera može doneti odredjene probleme. Samim tim i cena popravke bojlera će biti znatno viša. Imali smo slučaj da se više godina nije radilo čišćenje kamenca a posledice toga nisu bile samo na grejaču već je i kazan bio nagrižen od naslaga. Klijentu se nije isplatila popravka starog bojlera već je kupovina novog bila jedino rešenje. Da bi izbegi da dovedete sebe u ovakvu situaciju naš je savet da redovo čistite i održavate vaš bojler.

Pozovi 069 623 301