Dan Vodoinstalatera

//Dan Vodoinstalatera

Da li ste znali da u svetu postoji dan vodoinstalatera? Većina njih tada ne rade popravke kvarova i nemaju hitne intervencije. Dežurni vodoinstalater tog dana cene svojih usluga naplaćuje upola. Dan vodoinstalatera je 25-og aprila i tada žele samo da dobiju što više zagraljaja kako bi im se odalo priznanje za sav njihov rad i trud.

Dan vodoinstalatera

Dans je u Srbiji 15-ti februar dan kada se slavi Sretenje. Tražeći po Google šta se još slavi na današnji dan pronašao sam nevrovatan podatak da postoji dan vodoinstalatera koji se slavi u aprilu. Ako želite da se malo nasmejete potražite i vi šta se sve slavi u svetu. Ali kada malo razmislim možda i vodoinstalateri zaslužuju da imaju svoj dan. Zastanite na trenutak i razmislite o svim stvarima koje imamo zahvaljujći vodoinstalaterima. Da li ste se tuširali jutros? Možete se na tome zahvaliti vodoinstalateru. Da li ste koristili toalet a zatim oprali ruke? Na ovim radnjama koje obavljate svakodnevno zalužan je dobar vodoinstalater. Njihov posao zna da bude prljav i nije uvek zabavan ali oni posao uvek obavljaju a to zaslužuje neko priznanje.

Da li ima vodoinstalatera u avionu?

Da se još malo nasmejete. Avion iz Norveškog grada Oslo poleće za Nemačku pun putnika. U nekom momentu tokom leta kapetan saopštava da se avion mora vratiti na aerodrom zbog tehničkih problema. Sve je ovo uobičajena praksa ali tehnički problem je nastao kada se zagušio toalet. Da apsurd bude veći u avionu punom putnika nalazilo se oko 60 radnika čije je zanimanje profesionalni vodoinstalater. To se ustanovilo tek kada je avion sleteo nazad na aerodrom. Da su samo pitali da li je neko vodoinstalater odgušenje wc šolje bi se obavilo u letu i svi bi stigli u Nemačku na vreme. Nakon objave ove vesti pojavili su se odmah šaljivi komentari. Na pitanje da li je potrebno 60 vodoinstalatera da urade odgušenje šolje u avionu. Odgovor je ne. Treba ih više.

Najpoznatiji vodoinstalater u svetu

Da li ste ikada pomislili da postoji vodoinstalater koga sva deca ovoga sveta obožavaju. On ne radi odgušnje kanlizacije, ugradnju sanitarija, popravke u kupatilu kao i postavljanje vodovodne instalacije. I pored svega što ne radi on je jako vredan ali je ipak vodoinstalater. Svoj posao je krenuo da obavlja 1981. godine i u penziju je otišao nakon 36. godina vrednog rada. Prvi put se u javnosti pojavio kao Njujorški vodoinstalater Italijanskog porekla pod imenom Super Mario. Tokom karijere vodoinstalater prepoznatljiv po brkovima, crvenoj kapi i tamno plavom kombinezonu bio je heroj u skoro 200. igrica. Na žalost mnoge dece i ljudi koji su odrasli uz Super Maria doživeo je sudbinu kao i radnici u realnom svetu. Kako zanimanje vodoinstalater više nije ” kul” po mišljenju dizajnera igrice Mario će postati verovatno fudbaler, košarkaš ili vozač formule 1.

Pozovi 069 623 301