4. Znaka Koja Ukazuju Da Treba Popraviti Slavinu

//4. Znaka Koja Ukazuju Da Treba Popraviti Slavinu

Ova 4. znaka koja ukazuju da treba popraviti slavinu su poziv za vodoinstalatera. Slavine su neke od najčešće korišćenih vodovodnih instalacija u svakom stambenom i poslovnom prostoru. Bilo da jednostavno perete ruke, popijete čašu vode ili se istuširate,  slavinu koristite desetinu puta dnevno. Ova redovna korišćenja imaju značajan uticaj na ispravnost  slavine i baterije. Zato je jako važno pravilno održavati slavine i baterije i popraviti ih kada se pojave problemi. Na žalost, mnogi ljudi ignorišu jednostavne probleme na slavini sve dok ne postanu dovoljno veliki da im je potreban profesionalan vodoinstalater. Ovakve popravke mogu biti skupe i neprijatne za vas i vaš budžet, zato obavezno rešite problem sa slavinama na vreme pre nego što na njima postane veći problem. Sada ćemo Vam ukazati na 4 znaka koja ukazuju da treba popraviti slavinu kako bi se sprečilo nastajanje veće štete.

4 Znaka Koja Ukazuju Da Treba Popraviti Slavinu

-Curenje slavine

Ako ste primetili da Vam računi za vodu u poslednjih nekoliko meseci neprestano rastu bez ikakvog objašnjenja, za to su verovatno najveći krivci slavine. Čak i najmanje curenje može prouzrokovati potrošnju stotine litara vode tokom mesec dana. Takva curenja uvećavaju vaš račun za vodu iz meseca u mesec, a popravka slavine je relativno jednostavna i jeftina. Mala curenja se mogu vrlo brzo rešiti popravkom slavine, ali velika curenja zahtevaju da se uradi zamena slavine ili montaža baterije.

-Nejednak pritisak vode

Na nejednak pritisak vode može uticati više faktora. Viskok pritisak vode može napraviti prskanje vode po vašem kupatilu ili kuhinji, praveći nered i čak napraviti neku veću štetu. Dok nizak pritisak vode može prouzrokovati da voda jedva curi iz slavine što otežava pranje sudova ili ispiranje kose pod tušem. Nejednak pritisak vode na slavini ili tušu može biti znak da je došlo do curenja unutar vodovodne cevi ili začepljenja. Iz tog razloga je važno da se takva situacija što pre reši. Da li je vašu slavinu potrebno zameniti ili popraviti zbog nejednakog pritiska vode i njenog protoka je pitanje koje treba da reši profesionalni vodoinstalater. Angažovanjem profesionalnog majstora sprečavate nastanak neke veće havarije i štete.

-Prskanje vode iz slavine

Ponekad će vaša slavina raspršiti vodu u nasumičnim smerovima i može se primetiti čudan otok vode koja dolazi iz nje. Uzrok ovih simptoma  je najverovatnije kamenac koji se nakupio u slavini, i on sprečava vodu da neprestano teče kroz slavinu kada je uključite. Kako se kamenac sve više skuplja, začepljenja postaju veća i dolazi do manjeg protoka vode. Obično se te naslage na slavini mogu lako uklonti. Medjutim ako su naslage kamenca velike mogu prouzrokovati nastanak rdje unutar slavine. U tom slučaju najbolje rešenje je da se uradi zamena slavine.

-Neprijatni mirisi

Ako u vodi ili slavini osetite neprijatne mirise koji podsećaju na trula jaja, postoji mogućnost da se odvodna , kanalizaciona voda ili drugi zagadjivači našli u vašoj cevi za vodu. Najčešći slučaj ovih mirisa je i velika vlažnost vazduha. Ukoliko dodje do ulaska kanalizacione vode u vaše cevi stvara se veliki broj bakterija i gljivica u njoj. Medjutim ako ne možete sami utvrditi zbog čega su nastali neprijatni mirisi potrebno je pozvati prefesionalnog vodoinstalatera. Majstor tačno može utvrditi da li ti mirisi koje ste osetili u vodi mogu biti opasnost za vaše zdravlje.

Pozovi 069 623 301