6. Znakova Da Vam Je Potrebno Otpušenje Kanalizacije

//6. Znakova Da Vam Je Potrebno Otpušenje Kanalizacije

6. znakova da Vam je potrebno otpušenje kanalizacije i dobar vodoinstalater. Umivaonici i tuševi su neke od najčešće korišćenih sanitarija u svakom domaćinstvu. Budući da se koriste više puta dnevno, verovatno da će se vremenom nakupiti dosta prljavštine u odvodima. Prilikom pranja sudova komadići hrane ostaju u odvodu a prilikom pranja kose ili tuširanja dlake i masnoće se talože takodje u odvodima. Iz ovih razloga je jako važno redovno održavati i čistiti odvode. Redovnim čišćenjem možete zaštiti vaš dom od poplave i skupih popravki. Navešćemo 6. znakova da Vam je potrebno otpušenje  kanalizacije.

-Voda polako otiče

Ako voda u vašoj sudoperi ili kadi polako otiče i ukoliko vidite da svakoga sledećeg dana sve sporije i sporije odlazi verovatno će se odvod u jednom trenutku delimično zapušiti. Nešto se nataložilo u odvodnom sistemu i  blokiralo protok vode i ne dozoljava joj da normalno otekne. Srećom uočili ste problem na vreme, pre nego što je došlo do potpunog začepljenja. Jednostavno očistite svoj odvod nekom hemikalijom i dobićete normalan protok vode.

-Mirisi iz slivnika

Ukoliko se iz slivnika oseća neprijatan miris, moguće da je uzrok tome zapušeni odvod. Često se dešava da se organski ostaci poput hrane i dlaka nadju u odvodu i vremenom krenu da se razgradjuju. Čak i mala blokada može  skupiti sve više i više ostataka koji mogu postati toliko veliki da na kraju potpuno blokiraju odvod. Kada osetite neprijatne mirise u kupatilu i uočite da nastaju iz odvoda, potrebno je odmah očistit odvod. Tako sprečavate da ne dodje do potpune blokade.

-Česta zagušenja

Neki odvodi u kući mogu imati česta zagušenja u kratkom vremenskom periodu. Ovo ukazuje da postoji veći problem u cevima odvoda. Kada hemikalijama i vakum gumom ne možete ukloniti začepljenje često zagušenje govori da  se u cevima nataložila velika količina masnoće i otpadaka. U ovom slučaju pozovite profesionalnog vodinstalatera koji će pronaći izvor začepljenja i uraditi odgušenje sajlom kako bi ga uklonio.

-Višestruka začepljenja u odvodu

Ako Vam se desi da odjednom imate više začepljenja u odvodima, verovatnoe da je došlo do zapušenje glavne kanalizacione cevi. U ovakvim slučajevima može doći do velikih poplava. Reagujte odmah i pozovite vodinstalatera.  Uputite ga u dešavanja a on će znati da li da se odgušenje kanalizacije radi sajlom ili je potrebno mašinsko odgušenje kanalizacije.

-Zvuk i zujanje

Zvukovi koji odzvanjaju u vašem odvodu upućuju na to da se u vašim vodovodnim instalacijama javljaju mehurići vazduha koji nastaju kada začepljenje ometa protok vode. Ne samo da može uzrokovati čudno zujanje i zvukove koje dolaze iz vaših cevi odvoda, već može prouzrokovati stvaranje mehurića kroz odvod. Kada se ovo dešava pozovite vodinstalatera.

-Poplava u kući

Ako je začepljenje kanalizacije veliko i ozbiljno i ne budete reagovali pravovremeno, može doći do izlivanja fekalne kanalizacije u objektu. To ne samo da može prouzrokovati veliku materijalnu štetu u objektu već se mogu stvoriti velike količine bakterija i gljivica. U tom slučaju vaš dom će biti nesiguran za vašu porodicu iz zdravstvenih razloga. Da ne bi došlo do ovakvog scenarija, jako je bitno da se vodovodni problemi reše što pre kako bi se izbegli veliki incidenti i havarije.

Pozovi 069 623 301