Začepljena Wc Šolja

//Začepljena Wc Šolja

Začepljena Wc šolja nije situacija samo sa filma već se može dogoditi i u stvarnom životu. Ovaj problem može dovesti do prelivanja fekalne vode iz sanitarije po podu kupatila i napraviti neugodnu i materijalnu štetu. Kako ne bi dolazilo do začepljenja Wc šolje pročitajte naše korisne savete koje Vam daje dobar vodoinstalater.

Začepljena Wc šolja

Da bi se sprečilo začepljenje Wc šolje preduzmite prventivne mere i time smanjite šanse da dodje do blokade odvoda. Postoji nekoliko načina koji možete sami uraditi i izbeći neprijatnu situaciju to jest zagušenje Wc šolje. Zato poslušajte naše savete šta uraditi da ne bi u nekom trenutku postavili sebi pitanje kako otpušiti Wc šolju.

Pazite šta odlažete u Wc šolju

Blokada odvoda Wc šolje i same sanitarije će se dogoditi ukoliko ne budete pazili šta sve odlažete u Wc šolju. Ako duži vremenski period bacate u Wc šolju ostatke hrane, masti, veću količinu toalet papira, vatu, uloške, pelene i ostale higijenske predmete začepljenje je neminovnost. Sve navedno će se nakupljati u odvodnoj cevi kanalizacije i vremnom stvoriti blokadu čime se sprečava normalno oticanje vode iz sanitarije kada pustite vodu iz vodokotlića. Zato stvari odložite tamo gde im je mesto.

Povlačite vodu iz vodokotlića do kraja

Kvalitetno ispiranje Wc šolje se može obaviti samo ukoliko se pusti dovoljna količina vode u sanitariju. U slučaju da nema dovoljne količine vode iz kazančeta nečistoća u Wc šolji neće otići u kanalizaciju. Nakon obavljene nužde povucite ispravno do kraja ručicu na vodokotliću kako bi se u jednom momentu oslobodila velika količina vode.

Neka vam bude uvek pri ruci vakum guma za odgušenje

Vakum guma za odgušenje Wc šolje uvek može pomoći kada je zagušenje manjeg inteziteta. Iz tog razloga poželjno je da ovaj alat bude uvek dostupan.

Ne puštajte vodu u Wc šolju ako je zagušena

Kada vidite da je nivo vode u Wc šolji veći od normalnog ili voda sporo odlazi u odvod jasan je znak da je nastalo zagušenje. Ne pokušavajte da ishitreno povlačite vodu iz vodokotlića jer će se tako napraviti veći problem. Sačekajte da vidite da li će se nivo vode sam spustiti pa tek onda ponovo povucite vodu iz kazančeta.

Redovno održavajte odvod Wc šolje

Preventivno čišćenje odvoda Wc šolje i kanalizacije garantuje dobar protok vode iz sanitarije. Začepljena Wc šolja biće vaša prošlost ukoliko se pridržavate ovog saveta.

Kada pozvati vodoinstalterski servis?

Ako se zagušenje Wc šolje često dešava vreme je da pozovete vodoinstalaterski servis. Angažovanjem profesionalnog vodoinstalatera utvrdiće se uzrok začepljenja i rešiti problem. Pravovremenom intervencijom stručnog lica sprčićete rizik od izlivanja vode iz Wc šolje u vašem kupatilu. Poplava u kupatilu ne samo da može naneti štetu vama, veći komšiji spod vas ako živite u zgradi.

Pozovi 069 623 301