Kako Se Koristi Sajla Za Kanalizaciju

//Kako Se Koristi Sajla Za Kanalizaciju

Kako se koristi sajla za kanalizaciju kada je potrebno odgušenje wc šolje, kade, lavboa, sudopere i svih odvodnih cevi kanalizacije. Od stepena zagušenja odvoda, otpušavanje kanalizacije se može izvesti ručnom sajlom i sajlom na elektro pogon. Manja zagušenja možete rešiti sami ručnom sajlom, dok zagušenja većeg inteziteta najbolje je pozvati vodoinstalterski servis.

Kako se koristi sajla za kanalizaciju

Zagušenje odvoda je pojava koja se može dogoditi u svakom domaćinstvu. Razlog za začepljenog odvoda su nataložene masnoće unutar cevi i nakupljene materije koje se odlažu u wc šolju, sudoperu, kadu ili lavabo. Ako imate lošu naviku da bacate otpad u vaše odvode kanalizacije budite sigurni da će doći do zagušenja, a na kraju i do izlivanja vode iz sanitarija. Otpušenje kanalizacije je zahtevan posao. Moguće je da ga uradite sami, medjutim savetujemo da taj posao obavi majstor za odgušenje. Aklo se ipak odlučite da odgušenje odvoda uradite sami morate znati kako se koristi sajla za odgušenje.

Sajla za odgušenje odvoda kanalizacije

Čelična sajla za odgušenje kanalizacije je efikasan alat koji je koristi prilikom čišćenja odvodnih cevi kada je intezitet zagušenja manjeg obima. Sajla za kanalizaciju može biti dužine od 5. do 20. metara i prečnika 6. do 20. milimetara. Ukoliko posedujete sajlu potrebno je i znati kako se sa njom radi. Ubacite sajlu u odvod koji je zapušen i polako je gurajte i istvoremeno okrećite sve dok ne dodjete do mesta gde je nastala blokada. Kada ostetite otpor na sajli upotrebite veću snagu kako bi se probušio čep koji sprečava protok vode. Nakon toga postupak ponovite još jedanput. Pustite vodu u sanitariju da bi blokada pod priskom otišla u glavnu gradsku kanalizaciju. Ako je prečnik odvodne cevi veliki, a sajla malog prečnika može doći do njenog savijanja. U tom slučaju morate koristiti sajlu večeg promera. Kada nakon intervencije dobijete slobodan protok vode iz sanitarija znajte da ste odgušenje uspešno rešili.

Odgušenje sajlom

Ručno odgušenje sajlom bila je jedina metoda koju su vodoinstalteri koristili za odgušenje odvodnih cevi. Sa napretkom tehnologije danas postoje sajle na elektro pogon koje uspešno rešavaju svaki oblik zagušenja. Mašinske sajle su veoma efikasne zbog toga što na vrhu imaju rotirajuće glave koje uklanjaju iz odvoda svaku fizičku prepreku i nataložene masnoće sa cevi. Cena odgušenje kanalizacije mašinskim putem je veća od cene odgušenja ručnom sajlom. Veću cenu usluge vodoinstalatera vredi platiti jer ovom metodom rešavate problem brzo i efikasno, dok odvodi ostaju čisti i prohodni za oticanje vode duži vremenski period. Naš savet je da čim uočite da je došlo do problema u funkcionisanju odvoda pozovete stručno lice.

Pozovi 069 623 301