Kako Otpušiti Wc Šolju

//Kako Otpušiti Wc Šolju

Kako otpušiti wc šolju? Zapušena wc šolja može stvoriti neprijatnu situaciju i prelivanjem vode iz sanitarije dovesti do nehigijenski uslova u kupatilu. Pročitajte kako možete brzo uraditi odgušenje wc šolje uz par trikova. Otpušavanje wc šolje po principu uradi sam može Vam uštedeti vreme kao i novac.

Kako otpušiti wc šolju

Zgušenje wc šolje se može dogoditi iz nekoliko razloga. Kada primetite da voda sporo otiče iz wc šolje, toalet papir ne prolazi kroz odvod, podiže se nivo vode u sanitariji postoji nekoliko načina da sami otpušite wc šolju. Pre nego što se upustite u odgušenje wc šolje postavite papir na pod kupatla oko sanitarije kao se fekalna voda ne bi razlila po prostoriji.

Zašto se zapušava wc šolja?

Zagušenje wc šolje i odvodne cevi kanalizacije se dešava iz više razloga:

Bacanjem veće količine toalet papira, hrane, masti, uložaka, valžnih maramica, papirnih ubrusa, tufera, kose, pelena. Ukoliko se dodgodi da korpica sa osveživačem upadne u wc šolju takodje može dovesti do zagušenja.

Vidljiv uzrok zagušenja wc šolje

Ako je uzrok blokade wc šolje vidljiv navucite gumene rukavice i izvdite predmete koji su izazvali zapušenje. Ukoliko ne vidite uzrok začešljenja pratite sledeće savete.

Tečnost za sudove i vruća voda

Pre početka odgušenja podignite obe daske na wc šolji. Sipajte šolju tečnosti za pranje sudova u sanitariju i ostavite je da deluje nekoliko minuta. Nakon toga sipajte kantu vrele vode sa visine struka u wc šolju.

Otčepljenje wc šolje vakum gumom

Postavite vakum gumu preko rupe na dnu sanitarije tako da ona bude uronjena u vodu. Pritiskom napravite vakum i ponavljate postupak potezanjem gume gore dole.

Soda bikarbona i tečni sapun

Plastičnu kofu napunite vrućom vodom i u nju rastvorite pola šolje sode bikarbone. Vodite računa da voda ne bude vrela. U zapušenu wc šolju sipajte pola šolje tečnog sapuna i ostavite da deluje 10. minuta. Zatim u šolju sipajte kofu vode sa rastvorenom sodom bikarbonom.

Otpušenje wc šolje žičanom vešalicom

Rastavite žičanu vešalicu tako da kuka ostane na jednom kraju. Zavucite kuku u odvod wc šolje i pokušajte da zakačite i izvučete blokadu. Ova metoda je efikasna samo u slučaju kada je blokada u prvih 5. do 10. centimetara u odvodu.

Odgušenje wc šolje sajlom

Ako je blokada wc šolje duboko u odvodnoj cevi kanalizacije idelano rešnje ovog problema je uraditi odgušenje sajlom. Sajla se spušta u odvodnu cevi i gura se sve dok ne dodje do čepa koji je izazvao blokadu. Okretanjem sajle se probija čep a voda pod pritiskom će celu blokadu odvesti u glavnu kanalizaciju. Zbog fleksibilnosti ručna sajla je vemoa efikasna za uklanjanje blokada i skaidnja kamenca i masnih naslaga na zidovima odvodnih cevi.

Napomena: Ukoliko je zagušenje wc šolje velikog inteziteta i ne možete ga rešiti sami pozovite vodoinstalterski servis. Majstor za odgušenje wc šolje zna najbolji način kako će efikasno i brzo rešiti nastalo začepljenje wc šolje.

Pozovi 069 623 301