Smrad Iz Lavaboa

//Smrad Iz Lavaboa

Smrad iz lavaboa koji se širi po kupatilu je zaista neprijatna situacija. Zašto se ova pojava dešava i kako se rešiti neprijatnog mirisa iz lavaboa? Na ova pitanja u nastavku teksta daće vam odgovor profesionalni vodoinstalater. U slučaju da vam treba odgušenje lavaboa možete pozvati naš vodoinstalaterski servis. Dostupni smo svakoga dana tokom cele godine osim nedeljom.

 

Smrad iz lavaboa

Lavabo koristimo svakodnevno za umivanje, pranje ruku, zuba kao i za brijanje. Masnoće od sapuna, paste za zube, pene za brijanje završe u sifonu ili odvodnoj cevi lavaboa. Masnoća se lepi za zidove odvoda i u kombinaciji sa dlakama, komadićima kože stvara se pogodno mesto za taloženje bakterija. Zbog velike vlage bakterije se brzo razmnožavaju i počne se javljati smrad iz lavaboa. Takodje se neprijatan miris iz umivaonika može javiti ukoliko sifon nije dobro namešten pa se iz kanalizacije vraćaju gasovi. Čim osetite da se smrad iz umivaonika širi treba odmah regovati kako zbog higijenskih uslova tako i da se spreči zagušenje lavaboa. Ako zanemarite nastalo stanje čućete klokotanje vode iz sifona a brzo će doći do situacije da voda sporo otiče iz lavaboa u odvod. U daljem tekstu obajsnićemo šta treba da uradite kako bi rešili neprijatan miris.

Kako rešiti neprijatan miris iz lavaboa?

Neprijatan miris iz lavaboa može biti posledica zbog neadekvatnog položaja sifona. Probajte da namestite sifon tako da on ima obliki latiničnog slova U, ukoliko to ne možete uraditi trebaće vam pomoć vodoinstalatera. U slučaju da je sifon u ispravnom položaju neprijatan miris se javlja zbog nakupljene prljavštine i masnoće. Da bi ste odstranili ove materije iz odvoda i rešili smrada, možete koristiti hemijsko sredstvo za odgušenje odvoda kao što je Cevosan, Mr Proper ili neki drugi proizvod. Medjutim često korišćenje hemijskih sredstava može naneti štetu u odvodu pa zato uzmite pola šoljice limunovog soka i sode bikarbone. Mešanjem ih sjedinite i nakon toga sipajte u slivnik lavaboa. Sačekajte 10. minuta da se stvori reakcija i odstrane sve nečistoće u odvodu. Nakon toga mlazom vruće vode isperite odvod. Na ovaj način neprijatan miris iz lavaboa će nestati. Ako trenutno nemate limun umesto njega možete koristiti alkoholno sirće.

smrad iz lavaboa

Pozovi 069 623 301