Kako Otpušiti Slivnik

//Kako Otpušiti Slivnik

Kako otpušiti slivnik na podu u kupatilu? Zagušenje slivnika može dovesti do velike materijalne štete kod vas a i kod komšija ispod vašeg stana. U nastavku teksta objasnićemo zašto nastaje zapušenje slivnika i šta treba uraditi. Ukoliko imate problem sa zapušenom kadom, wc šoljom, lavabom, sudoperom možete nas pozvati. Odgušenje kanalizacije radimo sa sajlom na elektro pogon ili pod visokim pritiskom vode.

Kako otpušiti slivnik

Slivnik koji se nalazi na podu u kupatilu je najniža tačka odvodnih cevi kanalizacije. Dlake iz lavaboa, bidea, tuš kabine, masnoća iz sudopere dospevaju u slivnik. Pomenute skupine tako blokiraju normalan protok vode u gradsku kanalizaciju čime dolazi do zagušenja slivnika na podu. Čep koji se stvorio u slivniku dovodi da voda izlazi iz slivnika i nastaje poplava u kupatilu. Čim primetite i najmanju količinu vode koja izlazi iz slivnika odmah pozovite vodoinstalaterski servis. Često ljudi sami pokušaju da odguše slivnik ali u nedostatku odgovarajućeg alata i znanja teško da se posao može obaviti. Zato savetujemo da odgušenje slivnika u kupatilu prepustite stručnom licu. Profesionalni vodoinstalater će utvrditi mesto zagušenja i odgovarajućom metodom otkloniti čep koji je nastao u slivniku. Otpušavanje podnog slivnika se radi sajlom na elektro pogon čime se iz odvodnih cevi uklanjaju nakupljene dlake, prljavština i masnoća.

Zapušen podni slivnik

Voda koja otiče iz wc šolje, umivaonika, kade, bidea, sudopere prolazi kroz slivnik u kanalizaciju. Da bi voda nesmetano prolazila kroz slivnik on mora biti čist. U slučaju začepljenja voda se izliva na pod kupatila i može napraviti materijalnu štetu. Zapušeni podni slivnik je velika opasnost po vaš dom. Zato u slučaju da dodje do zagušenja slivnika i izlivanja vode iz njega pokušajte sundjerom ili peškirom da pokupite vodu. Pokupljenu vodu ne odlažite u sanitarije već i neku kantu ili posudu. Ukoliko vam je zapušen podni slivnik to zahteva hitne intervencije vodoinstalatera. Ne mora uvek da znači da je zapušen sam slivnik već da je začepljenje nastalo u  wc šolji, kadi, lavabou ili sudoperi. Napominjemo da hemijska sredstva za čišćenje odvodnih cevi kanalizacije ne mogu rešti ovaj problem.

Za svako nastalo zagušenje sanitarija, naš majstor vodoinstalater ima znanje i odgovarajući alat da ga upešno otkloni. Povoljna cena odgušenja kanalizacije, odgovoran pristup poslu i garancija na kvalitet pružene usluge su razlozi da nas pozovete.

kako otpušiti slivnik
smart
Pozovi 069 623 301