Održavanje Odvoda Kade I Tuš Kabine

//Održavanje Odvoda Kade I Tuš Kabine

Održavanje odvoda kade i tuš kabine je veoma važno kako bi kupatilo funkcionisalo besprekorno. Zagušenje kade ili tuš kabine može napraviti probleme i poremetiti svakodnevicu. Ukoliko vam je potrebno otpušavanje tuš kabine, kade možete nas pozvati. Naš vodoinstalaterski servis vrši odgušenje odvoda brzo, efikasno i profesionalno.

Održavanje odvoda kade i tuš kabine

Nemoguće je kupati se ili tuširati ukoliko odvodi u vašem kupatilu ne funkcionišu. Takodje redovno čišćenje odvoda u tuš kabini i kadi je najbolja preventiva kako bi se sprečio nastank zagušenja. Daćemo vam savete kako da pravilno održavate odvode kade i tuš kabine.

Proverite odvode

Ako se desi dok se tuširate da čekate 5. do 10. minuta da se kada isprazni ili stojite u većoj količini vode dok se kupate to je jasan znak da postoji problem u odvodnoj cevi. Kada je odvod u funkciji voda gotovo trenutno odlazi u kanalizaciju. Zagušen odvod je posledica nakupljanja dlaka, masnoće i prljavštine u sifonu ili odvodnoj cevi. Ako se često suočavate sa ovim problemom pozovite odmah vodinstalatera. U slučaju da jezagušenje manjeg inteziteta, otpušavanje odvoda probajte da uradite sa hemijskim sredstvom za čišćnje odvodnih cevi. Prvovremeno reagovanje sprečiće totalnu blokadu odvoda.

Redovno čićenje odvoda kade i tuš kabine

Redovno čišćenje odvoda kade ili tuš kabine je važno kako bi u vašem kupatilu nesmetano mogli da održavate ličnu higijenu. Ostaci sapuna, dlake sa kose i tela mogu stvoriti čepove koji izazivaju sporo ili nikakvo oticanje vode iz sanitarije. Nakon završenog kupanja obavezno pokupite dlake i prljavštinu iz kade ili tuš kabine i ne dozvolite da se oni nadju u odvodu. Postavljanje mrežice na slivnik sanitarije i njeno redovno pražnjnje i čišćenje sprečiće odlazak prljavštine u odvod.

Održavanje pločica i fuga

Zidovi u tuš kabini i pored kade obloženi su pločicama izmedju kojih se postavlja fug masa. Medjutim kad je fuga u kontaktu sa vodom duži vremenski period javlja se budj. Pojava budji nije jedini problem već može doći do pucanja fuga. Ispucale fuge propuštaju vodu u zid. Tada dolazi do stvaranja vlage u šupljinama zida pa može doći do ispadanja ili oštećenja pločica. Uklanjanje vode sa pločica i iz fuga nakon završenog kupanja sprečiće oštećenja u kupatilu. Ukoliko primetite da je fug masa ispucala savetujemo da uradite ponovo fugovanje pločica.

Pozovi 069 623 301