Redovno Čišćenje Septičke Jame

//Redovno Čišćenje Septičke Jame

Redovno čišćenje septičke jame vašeg doma je veoma važno kako bi ona efikasno funkcionisala. Da bi septička jama bila u optimalnom stanju, preporučije se redovno čišćenje odvodnih cevi kanalizacije pod visokim pritiskom vode kao i ispumpavanje otpadaka iz jame. Naš vodoinstalaterski servis daće vam nekoliko saveta za održavanje septičke jame.

Redovno čišćenje septičke jame

Vremenom se vaša septička jama puni raznim otpadom iz domaćinstva. Svaka kuća treba da radi redovno čišćenje septičke jame jer ovaj postupak sprečava nakupljanje čvrstih materija u sistemu. Učestalost kojm treba prazniti septičku jamu varira i u velikoj meri zavisi od toga koliko se fekalija i otpada sakuplja u sistemu. Većina septičkih jama treba da se čisti jednom godišnje. Profesionalni vodoinstalater može  vam dati savet koliko često treba prazniti septičku jamu da bi ona bila uvek u funkciji.

Očistite odvodne cevi kanalizacije pod visokim pritiskom vode

Septička jama bez obzira na pražnjenje akumulira čvrste materije i ostatke otpada u svojim odvodnim cevima. To je normalno iako pravilno postupate neće dovesti do bilo kakvih problema. Prisustvo nagomilanih čvrstih materija stvara zagušenje kanalizacije. Kada se u odvodu stvori začepljenje to može dovesti do toga da septička jama ne radi efiksano. Ako se ne uradi odgušenje kanalizacije pod visokim pritiskom vode može doći do većih problema. Mlaz vode pod visokim pritiskom iz creva očistiće sva začepljenja i nakupljene materije sa zidova odvoda kanalizacije. Ovaj postupak preporučujemo da se radi svake druge godine.

Dodajte bakterije u odvod da bi se pomogla razgradnja otpada

Bakterije su veoma korisne u procesu razgradnje otpada. Da bi pomogli ovom procesu vlasnici septičkih jama treba da dodaju žive organske bakterije u svoj odvod. Na taj način se pomaže razgradnja organskih materija i čvrstih supstanci poput deterdženata i sapuna. Kada ove uobičajene materije za domaćinstvo udju u vaš odvodni sistem i septičku jamu one ubijaju prirodne bakterije koje omogućavaju razgradnju. Dodavanjem živih bakterija kroz odvod wc šolje pomaže nadoknadjivanju svih uništenih bakterija koja razgardjuje feakalni otpad i druge materije.

Izbegavajte odlaganje i ispiranje nerazgradivih materijala

Septička jama se koristi svakodnevno. Što više smeća bacate i što više otpada isprazni tolaet, to se više otpada nagomila u vaš sistem. Stalno odlaganje gustih, muljevitih supstanci koje je teško razgraditi može prouzrokovati zagušenje. Uvek treba da izbegavate prosipanje nasti, taloga kafe, hemikalija. Takodje ne treba bacati papirne ubruse, pelene, vlažne maramice i ostalu higijensku galanetriju u wc šolju. Navedeni predmeti se ne mogu razgraditi i mogu lako izazvati ozbiljnu blokadu u odvodnim cevima kanalizacije.

U slučaju da vam je potrebno odgušenje kanalizacije pod visokim pritiskom vode kao i mašinsko otpušavanje možete nas pozvati. Povoljna cena, bza i kvalitetna usluga.

&nbsp

Pozovi 069 623 301