Neprijatan Miris U Kupatilu

//Neprijatan Miris U Kupatilu

Neprijatan miris u kupatilu može dopirati iz slivnika na podu, odvoda lavaboa, tuš kabine, kade. Objasnićemo zašto nastaje neprijatan miris u kupatilu i kako rešiti problem. Čim osetite smrad u kupatilu reagujte odmah kako bi sprečili zagušenje kanalizacije i izbegli veći trošak za vodoinstalaterske usluge.

 

Neprijatan miris u kupatilu

Volimo da o svom kupatilu razmišljamo kao o mestu nalik banji gde se opuštamo uz mlaz toplog tuša. Ali to je nemoguće ako iz odvoda vaše kade, tuš kabine ili slivnika izlazi neprijatan misris. Ako morate da zapušite nos dok ulazite u kupatilo onad je ovaj tekst namenjen vama. Sifon je uvek uzrok neprijatnog mirisa koji se širi kupatilom. Navešćemo dva najčešća uzroka neprijatnog mirisa i šta možete da uradite kako bi rešili problem.

Šta je sifon?

Sifon može biti napravljen od metala, čvrste plastike ili elastične plastične cevi. U donjem delu sifona se zadržava voda koja otiče iz sanitarija i ima ulogu da spreči pojavu neprijatnog mirisa iz kanalizacije. Ukoliko se voda ne zadržava u sifonu pojava neprijatnog mirisa je neminovna. Ako je sifon oštećen ili nije u funkciji pojava mirisa je isto moguća. Tada je potrebna zamena sifona na kadi, lavabou ili tuš kabini koju treba da obavi vodoinstalater.

Razlog Br. 1 neprijatnog mirisa u kupatilu

Ako pogledate ispod kade, tuš kabine ili lavaboa videćete cev u obliku slova U kroz koju prolazi voda. To je sifon čija je svrha zadržavanje male količine vode u svakom trenutku kako bi se sprečilo da gasovi iz kanalizacije vrate kroz cev u vaše kupatilo. Ukoliko duže vreme niste koristili sanitarije koje imaju sifon postoji mogućnost da je voda u sifonu isparila. Rešenje ovog problem je jednostavno. Pušatanjem vode iz tuš baterije ili slavine nekoliko minuta sifon će se napuniti i neprijatan miris će nestati.

Razlog Br. 2 neprijatnog mirisa u kupatilu

Sluzav sloj bakterija koje se akumuliraju u sifonu a nastaju od mešavine vode, sapuna, šampona, kupke za telo i dlaka takodje su uzrok smrada u kupatilu. Rešenje za ovog problema možete obaviti sami. Pomešajte  istu količinu varikine i vode i prospite u odvod. Postoji i drugi način za rešavanje nakupljenih bakterija u sifonu. Polju sode bikarbone sipajte u odvod sanitarije a zatim dodajte šolju sirćeta. Ostavite 15. minuta da smeša odstoji u sifonu. Nakon toga sipajte vrelu vodu u odvod.

Napominjemo da je poželjno staviti mrežicu na slivnik sanitarija. U mrežici će se sakupljati otpale dlake sa glave i tela i time sprečiti njihov odlazaku u sifon ili odvodnu cev. Dlake u kombinaciji sa mastima su najčešći uzrok zbog koga nastaje zagušenje odvoda. Kako bi izbegli odgušenje kade, umivaonika, tuš kabine poslušajte naš savet.

neprijatan miris u kupatilu

Pozovi 069 623 301