Ne Prosipajte Masnoću U Sudoperu

//Ne Prosipajte Masnoću U Sudoperu

Ne prosipajte masnoću u sudoperu kako bi ste izbegli hitne intervencije vodoinstalatera I popravke kvarova na sudoperi. Ne prosipajte masnoću u sudoperu I kanalizaciju jer cena nepažnje na kraju može biti prevelika. Kada nastane zgušenje sudopere vodoinstalater mora brzo I kvalitetno rešiti nastali problem na sanitariji.

Ne prosipajte masnoću u sudoperu

Jedan od najčešćih stvari koje sipamo u odvod sudopere je masnoća. To tako radimo a da ne razmišljmo o posledicama koje mogu nastati vremenom. Pogrešno se misli da masnoće koje su klizava tečnost ne mogu da budu uzrok zagušenja. Mast i ulje za kuvanje su vodeći uzroci blokade odvoda sudopere kao i ukoliko ih prosipate u kanalizaciju preko wc šolje. Kada god sipate vrelu mast u odvod ona se zalepi za cev. Topla voda nikada ne može isprati masnoću. Ona se vremenom taloži sve dok na kraju ne blokira čitav odvod. Osim ulja i masti postoje  namirnice koje su pune masnoće koje ne treba sipati u odvod. To su puter, kisela pavlaka, majonez, sir, kajmak. Čak i masnoća sa tanjira može stvarati problem ukoliko se ona nadje u odvodu.

Šta raditi ako masnoća slučajno dodje u odvod?

Jedno prosipanje ili više njih neće odmah prouzkovati začepljenje odvodnih cevi. Trebalo bi masti iz tiganja I šerpi odložiti u plastičnu posudu koja se može zatvoriti I odložiti u smeće. Obavezno treba sačekati da se mast ohladi pre nego što je ubacite u djubre jer bi ste mogli nehotice da rastopite kesu za smeće ako je mast vruća. Da bi ste očistili masti iz sudopere i odvoda povremeno prokuvajte vodu dodajte sirće i sodu bikarbonu i tako vrelo sipajte u sudoperu. Na taj način će se masti razgraditi a odvodi će mirisati svežije. Prilično je lako otkriti da li masti začepljuju odvod. Primetićete da voda sporije otiče i čuje se klokotanje dok voda silazi niz odvod. Takodje neprijatni mirisi iz sudopere mogu ukazivati da imate začepljenje masnoće koja samo čeka da napravi veći problem. Pokušajte da izbegnete odgušenje sudopere tako što ćete se pridržavati naših saveta.

Vodoinstalater konačno rešenje problema

U slučaju da sami ne možete otkloniti nastalu blokadu na sanitariji jedno rešenje je uputiti poziv majstoru. Za konačno rešenje problema zadužen je profesionalni vodoinstalater koji će uraditi ručno ili mašinsko otpušavanje. Ako sumljate u stanje prohodnosti vaših odvoda mi savetujemo da uradite prventivan pregled koji se vrši putem specijanlih kamera za snimanje cevi. Otkrivanjem problema na vreme sprečićete nastank veće materijalne štete.

Pozovi 069 623 301