Kako sprečiti zapušenje odvoda

//Kako sprečiti zapušenje odvoda

Često se pitate kako sprečiti zapušenje odvoda. Verovatno vam se nekada dogodilo da vam začepi odvod u kadi, sudoperi, tuš kabini ili lavabou. Odvodi se često i lako zapušavaju. Zapušen odvod može biti prava noćna mora. U slučaju totalnog začepljenja potrebne su hitne intervencije vodoinstalatera. Obično niko ne razmišlja o odvodima dok se ne začepe. Pokušaćemo u ovom tekstu da vam damo odgovor napitanje  Kako sprečiti zapušenje odvoda.

Kako sprečiti zapušenje odvoda

Kako sprečiti zapušenje odvoda

Zapušenje odvoda uvek može da  se desi  zahvaljujući  lošim navikama da bacamo sve i svašta čemu tamo nije mesto. Začepljenje odvoda možete sprečiti redovnim održavanjem vodovodnih instalacija u svom domu i preventivnim merama koje možete preduzimati. Na ulaz svakog odvoda u kuhinji ili kupatilu postavite mrezice to jest plastičnu rešetku  koja  će spreciti nakupljanje otpada u cevima za odvod. Ovo je veoma jeftino a praktično rešenje  koje može da spreči zagušenje odvoda i izazove veliki problem za koji je  potrebna intervencija vodoinstalatera. U kupatilu i kadi redovno čistite čepove za odvod. Kosa i sapun mogu da  se sakupljaju na čepovima i uspore drenažu ili uzrokuju potpuno zagušenje odvode kade.  U najgorem slučaju  zapušen odvod može preliti i biti uzrok velikog oštećenja i poplave u vašem domu. O vrednosti nastale štete nije potrebno ni govoriti. Zato  imajte na umu da je prevencija da do zapušenja odvoda ne dodje najbolji lek.

Zapušenje odvoda –  Uzroci

Zapušenje odvoda  sa kojima se vodoinstalateri svakodnevno susreću mogu biti uzrokovani  nepravilnim ponašanjem vlasnika stanova.  Ovi uzroci su tipični i mogu se desiti  bilo kada tokom normalne upotrebe.  Neka začepljenja odvoda  se mogu sprečiti. Kosa je još jedan krivac za većinu začepljenja kade za tuširanje. Ostaci dlaka  mogu  se naći u odvodima umivaonika i kada. Takodje nakupljanje masti u kuhinjskoj sudoperi može se izbeći vodjenjem računa prilikom pranja posuđa. Izbegavajte  sipanje masti i drugih otpadaka u sudoperu već ih bacajte u smeće. Najbolja metoda za sprečavanje začepljenja kuhinjskog odvoda je izbegavanje puštanja bilo čega u odvod osim vode. Papirni ubrusi, higijenski ulošci  se ne raspadaju kao toaletni papir i  mogu stvoriti  pravljenje  čepova i zagušenje. Preporuka jeda se u wc šolju ne baca ništa osim toalet papira. Višak papira može začepiti toalet  ili ceo kanalizacioni sistem.

Zagušenje odvoda zahteva hitne intervencije vodoinstalatera

Zagušenje odvoda koje se desi na bilo kojoj sanitariji  zahteva  hitne intervencije vodoinstalatera, zato što u najgoroj opciji može doći do poplave.  Što znači da poplava može  oštetiti veći deo vaseg stambenog objekta u koje možemo  ubrojiti podove, zidove, nameštaj. U ovakvim situacijama je najvažnije  da odmah pozovete vodoinstalatera  koji će izaći na teren i rešiti  nastali problem. Dobro je da znate da  majstor vodoinstalater je dostupan bilo kada, u bilo kom trenutku, tokom čitave godine  spreman da na vaš poziv uvek reaguje. Zahvaljujući savremenoj opremi koju poseduje kao što je kamera za snimanje cevi i oprema za mašinsko odgušenje kanalizacije svaki problem sa zagušenjem će biti efikasno rešen.  Do začepljenja odvoda uvek može da dođe, zahvaljujući lošim navikama.

Pozovi 069 623 301