Curenje vode u kući

//Curenje vode u kući

Curenje vode u kući može postatii  problem . Oštećenja koja su izazvana curenjem vode su česta. Što curenje vode duže traje  nivo oštećenja može biti sve veći, kao i nastala materijalna šteta. Curenje vode u kući može postatii  problem ukoliko dobar vodoinstalater ne  detekuje kvar na vreme i efikasno ga  reši.

Curenje vode u kući može postati problem

Čak i malo curenje vode u kući može postati  problem i naneti veliku štetu u vašem domu i koštati vas velikog novca. Zato je rano pronalaženje izvora curenja  najbolji način da se izbegne katastrofa.Ako sumnjate da možda imate skriveno curenje vode u vašem domu evo nekoliko načina kako možete  to proveriti. Potražite znakove oštećenja na vodovodnim instalacijama. Odvojite malo vremena, obidjite svoj dom i pregledajte ima li dokaza o propuštanju. Obratite pažnju na plesan, čudne mirise ili zvukove vode koja teče tamo gdje ne bi trebala. Pogledajte račun za vodu.  Većina domaćinstava koristi otprilike istu količinu vode svakog meseca. Ukoliko primetite nagli ili neobjašnjivi porast potrošnje, to može biti znak da postoji skriveno curenje. Isključite slavine ili uređaje koji koriste vodu. Zatim pogledajte vaš vodomer i zabeležite očitano. Držite isključenu svu vodu, pričekajte dva sata i ponovo proverite brojilo. Ako je očitavanje značajno drugačije, to znači da možda imate curenje negde posle brojila. Proverite da li sve spoljne slavine i  vodovodni sistem rade ispravno.

Oštećenja koja su nastala curenjem  vode su problem broj 1 u domovima.

Mislite da se vama to ne može  nikada dogoditi. Upravo curenje vode može pogoditi svaki dom. A kada se ono dogodi efekti mogu biti i pogubni i razorni. Izvori curenja mogu biti razni. Zapušena sudopera, problem sa sudomašinom, mašina za pranje veša. U zimskim mesecima pucanje cevi  uzrokovano mrazom je  često glavni uzrok poplava i oštećenja u stambenim objektima. Curenje vode ne mora čak ni  da se desi u Vašem domu da biste pretrpeli štetu. Curenje u stanu na spratu iznad može uzrokovati  veliku poplavu i štetu i u Vašem domu. Kada usled curenja vode dodje do oštećenja najviše su u opasnosti zidovi  jer su podložni nakupljanju plesni zbog vlažnosti vazduha.Ples i budj mogu da   izazovu respiratorne probleme, asmu i alergije. Iako često možete sami pronaći izvor problema, imajte na umu da je dobar deo vaše vodovodne instalacije ispod zemlje ili iza zidova.  Na bilo kakvo curenje vode  potrebne su hitne intervencije vodoinstalatera koji će dijagnosticirati i popraviti curenje pre nego što postane još veći problem.

Koliko košta šteta nastala curenjem vode

Činjenica je da  svaki drugi dom barem jednom pretrpi oštećenja od vode. Tada ste  suočeni sa uništenom kućom i troškovima koji mogu iznositi ne malu sumu novca. Da ne pominjemo stres  koji je izazvan prilikom otklanjanja nastale štete. Što curenje vode  duže traje  dolazi do oštećenja i velikih materijalnih troškova sa kojima morate da se suočite. iak ćete možda morati da iznajmite pumpe i odvlaživače za sušenje kuće kako bi je vratili u funkcionalno stanje. Postoji  mogućnost da se iselite iz doma dok se čišćenje i sušenje ne završi. Oštećenja nastala curenjem vode  su ozbiljan problem od koga treba da se zaštitite. Skrivena curenja su najopasnija jer mogu proći meseci a da ih ne primetite. Tek kada potpuno navlaže zidove ili podove se primete a u medjuvremenu su prouzrokovala veliki štetu.

Pozovi 069 623 301