Kako smanjiti račune za vodu i struju

//Kako smanjiti račune za vodu i struju

Svi volimo udobnost  koju pruža korišćenje struje i vode. To  je luksuz koji nam pruža moderan život. A kada vam stignu  veliki periodični  računi , šokirate se kada vidite brojeve na dnu tog računa. Evo nekoliko saveta  kako smanjiti račune za vodu i struju a da pritom ne žrtvujete svoju udobnost i svakodnevni život.

 

kako smanjiti  račune za vodu i struju

Kako smanjiti račune za vodu i struju

Zahvaljujući  svojim  lošim navikama  možete doprineti da vam  novac bespotrebno  ode na velike račune za potrošenu vodu i struju. Povećani računi za vodu i struju dešavaju se u letnjim mesecima i zimi, kada je vaša potreba za komforom povećana. Klima uređaji i grejna tela rade tokom celog dana i noći. U hladnim  zimskim jutrima  duže se zadržavate  u kupatilu  ispod tuša sa toplom vodom, a leti bašte i vrtove  dodatno zalivate da bi ih održali u životu. Sve ovo može imati veliki uticaj na vaš novčanik. Predlažemo Vam da se držite naših preporuka Kako  da smanjite račun za vodu i struju. Život ne mora biti težak da biste uštedeli novac na računima za struju i vodu, a takodje  ne biste trebali biti previše štedljivi da biste ostvarili dodatne uštede. Kada je u pitanju smanjivanje računa za energiju, ne zaboravite da su to sve sitnice koje se sakupljaju. Suviše je jednostavno odbaciti neke stvari kao nevažne i beznačajne, ali s vremenom će vam na račune dodati samo više brojeva.

Manja potrošnja vode smanjuje potrošnju struje

Niko ne očekuje da se ne tuširate samo radi uštede na računima za vodu i energiju, to je jednostavno smešno. Umesto jednog kupanja u kadi  istom količinom vode možete se tri puta istuširati. Skraćivanjem dužine tuširanja sigurno ćete smanjti račune. Bitna stavka potrošnje električne energije je temperatura  vode kojom se tuširate. Vrela voda znači i veću potrošnju struje a ujedno nije dobra za zdravlje. Izbegavanje  kupanja vrelom vodom, štedi struju i doprinosi vašem zdravlju.Ručno pranje sudova odmah posle jela  umnogome olakšavaju posao. Vreme pranja je manje kao I količina tople vode koja vam je potrebna. Pranje sudova u mašini praktikujte uvek kada je mašina pun,a a vreme pranja odložite noću kada je struja jeftinija. Tuševi i nastavci za slavine koji štede vodu odličan su način da smanjite svoje račune za vodu. Solarni sistemi  koji koriste besplatnu energiju sunca, su zaista idealni samo ako živite u lepom sunčanom delu sveta. Takođe biste mogli razmotriti instaliranje rezervoara za kišnicu u vašem vrtu kako biste iskoristili najčešće resurse koje nam priroda može dati, istovremeno smanjujući račune za vodu.

Ispravni ventili za vodu štede potrošnju

Od ispravnog rada ventila za vodu zavisi  bezbednost  u domu ili poslovnom prostoru a i potrošnja vode. Neispravni ventil koji curi može značajno da utiče na potrošnju vode. Da bi ventil funkcionisa ispravno  mora se  adekvatno postaviti. Da bi ste to ostvarilo potreban vam je dobar vodoinstalater. Takodje preventivni pregedi ventila  jednom godišnje su idealna opcija. Majstor će pregledati detaljno stanje savakog ventila ponaosob a zatim dati preporuku da li je potrebna zamena ventila za vodu. Nemojte misliti da samo veliki kvarovi na vodovodnim instalacijama mogu dovesti do havarije. Ključni faktor  koji utiće na bezbednost od poplave u domu je ventil za vodu.zato on mora biti uvek ispravan.

Pozovi 069 623 301