Kako da kupatilo uvek bude čisto i u funkciji

//Kako da kupatilo uvek bude čisto i u funkciji

Kako da kupatilo uvek bude čisto i u funkciji

Kupatilo je prostorija koju je najteže održavati čistom i urednom. Neophodan je prostor za sve one koji žive u jednom domu. Daćemo Vam nekoliko saveta kako da kupatilo uvek bude čisto i u funkciji. Nadamo se da ćete iskoristiti ove jednostavne savete.

Kako da kupatilo uvek bude čisto i u funkciji

Jedan od prvih koraka ka urednom kupatilu je njegovo čišćenje i dezinfekcija. Za čišćenje koristite vodu I prasak ili bilo koje namensko sredstvo za čišćenje kako bi sa površina uklonili  mrlje  i prljavštinu. Samo čišćenje, može ukloniti prljavštinu ali neće ukloniti bakterije I gljivice koje mogu biti prisutne u Vašem kupatilu.  Dezinfekcija kupatila ima za cilj  da ukloni bakterije I viruse ubijajući ih. Biće najkorisnija za vaše kupatilo nakon panike izazvane sa COVID-19. Budući da je vaše kupatilo jedno od prostorija koje se najviše koristi morate dezinfikovati površine kao što su kvake za vrata, ručke za slavine i toalet. Čišćenje područja koja možda ne viđate svaki dan, ključan je deo održavanja vašeg kupatila. Skoro svi misle na wc šolju, poklopac i sedište kada čiste. Ali donja strana wc šolje i vodovod iza vašeg toaleta mogu biti leglo bakterija.Svetla u kupatilu su mesto za sakupljanje prašine I ona može uticati na kvalitet vazduha u kupatlu. Jednostavno obrišite sijalice mikrofiberom da biste uklonili prašinu. Ako je voda koju koristite tvrda  slavine mogu da sakupljaju mineralne naslage koje ih mogu začepiti i uticati na pritisak vode. Redovno ih čistite sirćetom I četkicom  i sprečite stvaranje taloga.

Zamenite stare i oštećene prostirke i zavesu za tuš

Stare zavese za tuširanje i prostirke za kupatilo mogu biti sakupljaći  plesni i bakterija. Zamena ovih stvari u kupatilu kada se oštete siguran je način da sprečite širenje bakterija, mikroba i gljivica koje mogu ući u vaš dom. Vaša prostirka za kupatilo upija puno vode dok se brišete posle tuširanja, što je čini podložnom  za stvaranje plesni. Takođe sakuplja dosta bakterija. Operite je jednom nedeljno. Zamenite je svakih nekoliko godina. Vaša zavesa za tuš ima ključnu ulogu za zadržavanje prskanja vode prilikom kupanja. Budući da je izložena tolikoj vlazi, njen životni vek je ograničen. Gljivice, plesni i bakterije mogu se zaglaviti u naborima čak i ako ste pažljivi dok  koristite tuš. Operite zavesu  blagim deterdžentom svakih par sedmica. Dobra vinilna ili sintetička zavesa za tuš trebala bi potrajati godinu dana ili duže. Pre nego što počne izgledati prljavo zamenite je. Četkice za zube menjajre na svaka tri meseca. To je I preporuka stomatologa.  Da vam se vlaga ne bi pojavljivala u kupatilu posle svakog kupanja otvorite prozor ili  uključite  ventilator za kupatilo najmanje 20 minuta da biste raspršili svu paru i kondenzaciju u kupatilu.

 Održavajte Vodovodne instalacije i sanitarije

Možda je vreme da zamenite staru slavinu za tuš ili lavabo, tuš kabinu ili wc šolju. Kao i sve ostalo u vašem kupatilu, i ovo ima životni vek. Zamena osnovnih stvari za vaše kupatilo, poput četkice za zube zavesa za tuširanje, jednostavan je zadatak sa kojim se možete sami nositi. Međutim, zamena wc solje, tuš baterije, slavine za lavabo  traži veštinu i majstora. Profesionalni vodoinstalater će Vam pomoći da  vam vodovodna instalacija i sanitarije uvek budu  u funkciji.

Pozovi 069 623 301