Zašto Nastaje Zagušenje Kanalizacije

//Zašto Nastaje Zagušenje Kanalizacije

Verovatno ste se nekada zapitali zašto nastaje zagušenje kanalizacije? Možda je vreme da učinte nešto više od toga nego što je sipanje tečnog sredstva za odgušenje odvoda sudopere ili tuša. Iako su hemijska sredstva za čišćenje odvoda brzo rešenje, verovatno nećete rešiti pravi uzrok nastanka začepljenja kanalizacije. Osim toga sredstva mogu oštetiti i vaše odvodne cevi. Nastavite da čitate ovaj tekst kako bi ste saznali šta može biti uzrok nastanka zagušenja kao i savete koji će vam pomoći da to sprečite.

Zašto nastaje zagušenje kanalizacije u kući?

Svakodnevno habanje vodovodnog sistema dogadja se bez obzira na to koliko pokušavate da ga izbegnete. Začepljenja mogu nastati  kako pranjem posudja u sudoperi tako i u mašini za pranje sudova, tuširanjem ili bacanjem veće količine papira u wc šolju. Budite svesni onoga što bacate u odvode i time pokušajte da izbegnete ove uobičajene uzroke začepljenja:

Bacanje ostataka hrane nakon jela u odvod sudopere može dovesti do sporijeg oticanja vode i na kraju dovesti do blokade kanalizacione cevi. Tečna ulja i masti mogu da se stvrdnu u odvodu i smanje protok i takodje da izazovu zagušenje. Čak i mali komadići hrane poput pirinča i soc od kafe mogu u odvodnim cevima postati problem.

Dlaka u odvodu tuš kabine, kade , lavaboa verovatno nije ništa novo, ali kada se kosa nakupi i završi u odvodu ona hvata druge ostatke prljavštine i može stvoeiti čep koji izaziva zagušenje. Mrežica koja se stavlja na slivnik, kade, tuš kabine, umivaonika pomaže jer smanjuje verovatnoću da kosa začepi odvod.

Higijenska sredstva poput vlažnih maramica, pelena, uložaka, tufera koje odlažete u wc šolju vodeći su uzrok začepljenja. Zato sve navedene predmete nikako ne bacajte u wc šolju, njima je mesto u korpi za otpatke.

Zagušenje odvoda van kuće

Korenje drveća može biti glavobolja za vlasnike kuća i uobičajeni izvor blokade kanalizacije. Kako drveće raste, koreni traže vlagu i toplinu, posebno u zimskim mesecima, a to ih može dovesti do vaše glavne kanalizacione cevi.

Oštećene cevi su još jedan uzrok nastanka zagušenja kanalizacije. Kuće koje su gradjene pre 40. godina priključivali su se na gradsku kanalizaciju cevima od livenog gvoždja. Ove cevi zbog svoje dotrajalosti su podložne naprsnuću i oštećenju.

U oba ova slučaja nijedno hemisko sredstvo za čišćenje odvoda ne može rešiti problem zagušenja. Zato je najbolje da pozovete vodoinstalaterski servis. Majstor vodoinstalater izvršiće snimanje kanalizacije i utvrditi tačan uzrok zašto je nastalo začepljenje. Ako vam je potrebno profesionalno mašinsko odgušenje kanalizacije ili otpušavanje pod visokim pritiskom vode pozovite naš servis. Vodoinstalateri su uvek spremni da pruže brzo, kvalitetno uslugu. Povoljna cena odgušenja kanalizacije je razlog više da nas kontaktirate.

Pozovi 069 623 301