Tuš kada ili slivnik šta izabrati

//Tuš kada ili slivnik šta izabrati

Rešili ste da renovirate kupatilo  i treba da se odlučite između kade,  tuša  ili slivnika na podu.Tuš kada ili slivnik šta izabrati ? U ovom tekstu pokušaćemo da vam opišemo  prednosti i nedostatke svake vrste sanitarnog čvora. Nadamo se da ćemo vam  pomoći pri donošenju odluke.

kada

Tuš kada ili slivnik šta izabrati

 Tuš je veoma popularan zadnjih godina. Mnogi vlasnici stambenog prostora  sagledali je prednosti i nedostatke tuševa i  odlučili su se za tuš. Prednosti tuša su:

-Korišćenje manje vode: U ovo doba očuvanja vode i svesti o životnoj sredini, tuševe preferiraju ljudi koji vole da koriste što manje prirodnih rsursa.

-Za razliku od kade, koja se pre upotrebe mora napuniti vodom, sa tušem to ne morate. Tuš  je brža opcija za osobe  koji imaju manjak vremena. U tuš kabinu lako ulazite. Tuševi su idealna opcija za osobe starije dobi.

Nažalost, postoji nekoliko nedostataka tuševa. Kuća sa tušem i bez kupatila mogla bi odvratiti neke kupce kuće i na taj način smanjiti vrednost nekretnine.

Staklena vrata tuš kabine što se tiče  čistoće su teža za održavanje.

Kada prednosti i nedostaci

Kade imaju prednosti i mane baš kao i tuševi. Ako razmišljate o ugradnji kade tokom renoviranja kupatila, ove prednosti i nedostaci mogu vam pomoći da se odlučite. Prednosti upotrebe kade uključuju:

-Deci su potrebne kade za kupanje i tuširanje.Maloj djeci više odgovara kada.

Kade olakšavaju  da se mišići opuste i umire. Povećavaju vrednost nekretnine.Imati najmanje jedno kupatilo sa kadom važno je za vrednost vašeg doma. Ako uživate u kupanju u kadi napunjenoj vodom i penom jedina dilema  može biti da li klasična ili hidromasažna kada.

Nedostaci ugradnje kade: Kade često zauzimaju više prostora nego tuševi, mada su neke mini kade vrlo kompaktne. Kade koriste više vode nego tuševi. Za osobe starije dobi  ulazak i izlazak iz kade je pravi izazov i može biti komplikovan.

Pri izboru kade  opredelite se za onu  kojoj je plastika kvalitetna. Kod jeftinijih kada mogu se desiti razni defekti, pa čak  može doći i do pucanja.Izbor može biti akrilna kada. Naravno, postoje i luksuznije varijante. Klasična emajlirana kada se  danas teško nabavlja, mada ni njen kvalitet nije dobar kao ranije.

Slivnik na pločicama u podu

Slivnik na pločicama u podu treba planirati unapred jer zahteva pripremu ugradnje odvoda kroz pod. Moderne varijante koje su sada aktuelne  veoma lepo izgledaju.Prednost slivnika ogleda se u tome što ako se pad vode prema slivniku napravi  dobro nema potrebe da se ogradi prostor za tuširanje. Da bi zaštitili kupatilo od vode preporučuje se staklena zaštita.

Ako je vaše kupatilo malih dimenzija  onda nemate mnogo izbora. U veoma malim kupatilima jednostavno mesto za kadu ne postoji. Dimenzije najmanjih kada su  120×70 cm. U takvojoj situaciji najbolje rešenje je ugradnja tuš kade ili slivnika u podu. Najmanje dimenzije tuš kade i tuš kabine je 80×80 cm.

Bilo da razmišljate o instaliranju tuša, kade ili slivnika savet  iskusnog vodoinstalatera vam  može pomoći. Kako bi vaše kupatilo  bilo funkcionalno i atraktivno konsultujte se sa vodoinstalaterom. Profesionalni vodoinstalateri imaju znanje i iskustvo da vam daju najbolji predlog.

 

Pozovi 069 623 301