Kada Je Potrebna Zamena Slavine

//Kada Je Potrebna Zamena Slavine

Od svih prostorija u kući kuhinja i kupatilo se najčešće koriste. Lak pristup čistoj vodi zahvaljujući slavinama olakšava čišćenje doma i kuvanje. Kako bi ste izbegli veće probleme morate voditi računa da slavina uvek bude u funkciji. Zato treba da znate kada je potrebna zamena slavine na sudoperi ili lavabou.

Kada je potrebna zamena slavine

Slavina na sudoperi i lavabou se koristi više puta u toku dana. Ukoliko slavina curi ima korozije na sebi ili je jednostavno dotrajala biće potrebna njena zamena. Ispravna slavina važna je za funkconalnost kako kuhinje tako i kupatila. U slučaju da vam je potrebna montaža slavine možete nas konatktirati. Nudimo povoljne cene vodoinstalaterskih usluga. Kada nas pozovte u toku istog dana dolazimo da uradimo intervenciju.

Navešćemo znake koji ukazuju kada je potrebna zamena slavine.

Taloženje kamenca

Ako imate problem sa tvrdom vodom, treba često proveravati da li se na slavini taloži kamenac. Kamenac se obično nakuplja unutar slavine i oko nje. Ukoliko se kamenac ne uklanja redovno sa slavine može prouzrokovati veću štetu. Velika količina nataloženih minerala zahteva da se uradi zamena slavine. Odlaganje intervencije dovešće do toga da slavina zapekne pa samim tim može doći do pucanja slavine i tako nastane poplava.

Korozija i rdja

Znate da slavinu treba zameniti kada je korodirala i zardjala. Tokom dužeg vremenskog perioda tvrda voda i hemikalije za čišćenje mogu oštetiti materijal od kojih je slavina napravljena. Korozija i radja može dospeti u unutrašnjost slavina samim tim voda koja teče iz slavine će biti neobičnoig izgleda i ukusa. Kada se korozija i rdja pojave na slavini biće potrebna njena zamena.

Curenje i budj

Curenje slavine vam se možda čini kao mali problem. Medjutim ne samo da uvećava račune za vodu već može biti uzrok pojave plesni i drugih gljivica na slavini. Budj ne samo da šteti slavini već spore mogu izazvati razne zdravstvene probleme vama i članovima vaše porodice.

Dotrajalost slavine

Ležište gumice od dugog korišćenja slavine može da se ošteti. Nekada se oštećenje vidi golim okom a nekada se može samo osetiti na dodir. Ako je sic oštećen treba razmisliti o zameni slavine. Radni vek slavine je od 10. do 12. godina pa ne treba čekati da ona prestane sa radom već je treba zameniti pre isteka životnog veka.

Pozovi 069 623 301