Curi Wc Šolja

//Curi Wc Šolja

Kada curi wc šolja po podu kupatila stvaraju se nehigijenski uslovi koji mogu ugroziti zdravlje ljudi. Curenje wc šolje treba sanirati odmh bez odlaganja. Bilo da je u pitanju baltik ili simplon veza wc šolje treba da pozovete vodoinstalaterski servis kako bi se curenje vode iz wc šolje brzo i kvalitetno rešilo.

Curi wc šolja

Uzrok curenja wc šolje može biti naprsla sanitarija, nedihtovanje na spoju sa odvodom kanalizacije kao i loša montaža iste. Ponekad se dogodi da voda curi na cevi koja spaja vodokotlić i wc šolju i sliva se niz sanitariju pa vam se čini da curi wc šolja. Ovaj problem sa curenjem vode iz wc šolje se najčešće javalja na baltik priključku na mestu gde je šolja povezana na odvod kanalizacije u zidu. Curenje vode je izraženije kada se pusti voda iz vodokotlića da bi se isprala wc šolja. Ako živite u zgradi i duže vremena se dešava da curi wc šolja možete napraviti problem komšiji koji stanuje ispod vas jer će se na njegovom plafonu pojaviti fleka. Kada dodje do curenja wc šolje nemate razloga za brigu. Popravka wc šolje kada curi je rutinska intervencija za našeg majstora.

Curenje vode ispod wc šolje

Wc šolja koja ima priključak za odvod u podu, izmedju sanitarije i cevi kanlizacije postavlja se guma kako sanitarija dihtovala. Guma to jest genzla je veza koja sprečava curenje vode ispod wc šolje. Kada se genzla ošteti ili izgubi svoju elastičnost šolja se mora skinutu i uraditi zamena genzle kako bi se saniralo curenje. Ako se wc šolja klati i nije dobro pričvršćena za pod uzrok mogu biti oštećeni ili olabavljeni šrafovi. To može biti razlog zašto šolja nedihtuje kvalitetno. Šrafovi se mogu pričvrstiti ili se zameniti novim. Mnogi ljudi misle kada se pojavi curenje vode ispod šolje da je potrebna zamena wc šolje medjutim to nije slučaj. Takodje ponekad curenje wc šolje može izazvati zagušenje u odvodu kanaliziacije. Zato na prvu pojavu curenja iz wc šolje reagujte odmah. Profesionalni vodoinstalater će u veoma kratkom roku rešiti nastali problem. Naš vodoinstalaterski servis pruža svaku vrstu usluge koja je vezana za curenje vode iz wc šolje.

Pozovi 069 623 301