Bezbedna Sredstva Za Čišćenje Odvoda

//Bezbedna Sredstva Za Čišćenje Odvoda

Da li su sva sredstva za čišćenje odavoda sigurna i bezbedna po kanalizacione cevi? Postoje bezbedna sredstva za čišćenje odvoda koja su bio razgradiva. Neki savetuju da umereno čišćenje hemijskim sredstvima odvodnih cevi ne može biti štetno. U daljem tekstu navešćemo rizike koje mogu prouzrokovati hemijska sredstva kao i bio razgradiva.

Bezbedna sredstva za čišćenje odvoda

Ako ste vlasnik kuće ili imate iskustva u samostalnim odgušenjima odvodnih cevi, verovatno ste čuli različita mišljenja o tome da li su sredstva za čišćenje odvoda bezbedna za upotrebu. Šta treba da radite kada u vašem odvodu se javlja zagušenje? Da li za odgušenje sudopere, kanalizacije, lavaboa, kade, wc šolje treba koristiti hemijska ili bio razgradiva sredstva? Odgovor ćemo dati u nastavku teksta.

Rizici hemijskih sredstava za čišćenje odvoda

Hemijska sredstva za čišćenje odvoda mogu naneti štetu na odvodnim cevima, pa će vas na kraju koštati više nego da ste platili uslugu profesionalno odgušenje odvoda. Hemijska sredstva za čišćenje mogu biti uzrok oštećenja toaletne školjke, metalnih i plastičnih cevi odvoda. Iako je malo verovatno da će jednokratna upotreba prouzrokovati veću štetu, ipak je to rizik koji treba izbegavati.

Sigurnija opcija: bio sredstva za čišćenje odvoda

Umesto da rizikujete sa hemijskim sredstvima za čišćenje, preporučujemo da koristite biološka sredtva kada pokušavate da otklonite zagušenje ili održavate vaše odvode. Bio sredstva za čišćenje odvoda su bezopasna za ljude, kućne ljubimce kao i vaše cevi. Imajte na umu da većina bioloških sredstava za čišćenje koja se mogu kupiti nisu baš toliko jaka u odnosu na hemijska. U nastavku ćemo obajasniti kako funkcionišu biološka sredstva za čišćenje odvoda.

Kako rade bio čistači u odvodima

Bio čistači za odvode deluju uvodjenjem projektovanih bakterija u vaše odvodne i cevi. Ova bakterija je dizajnirana da rastvara organski materijal kao što su kosa, ostaci hrane i sapuna. Kako odvoddne cevi nisu napravljene od organskog materijala, bio sredstvo za čišćenje izbegava ove površine, za razliku od hemijskih sredstava. Kada se upotrebi biološko sredstvo za otklanjanje začepljenja, deluje efikasno kroz ostatak vodovodnog sistema, eliminišući sve potencijalne probleme pre nego što se pojave. Da bi ste koristili bio sredstvo, sledite ova upustva. Nalite preporučenu količinu bio čistača direktno u odvod i pustite da deluje nekoliko sati. Najbolje je to uraditi uveče i pustiti da sredstvo deluje preko noći. Postupak možete ponoviti onoliko često koliko je potrebno da se začepljenje potpuno ukloni. Bio čistači su takodje korisni za redovno održavanje odvoda.

Nehemijske metode za odgušenje odvoda

Pre nego što odlučite da koristite hemijska sredstav ili pozovete vodinstalatera za odgušenje možete pokušati rešavanje problema prirodnim sredstvom.

Soda bikarbona i sirće. Sipajte lonac vruće vode u odvod. Zatim pomešajte jednake delove sirćeta i sodebikarbone i sipajte smešu u odvod. Prekrite otvor za odvod sačekajte 15. minuta a zatim sipajte još jedan lonac vruće vode.

Pozovi 069 623 301