Razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera

//Razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera

Razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera su mnogobrojni. Pucanje vodovodne  cevi, zagušenje kanalizacije, začepljen odvod, zagušenje lavaboa, zagušenje wc školjke su najčešći razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera.  Sva nastala zagušenja treba otkloniti u što kraćem roku kako bi se sprečila veća materijalna šteta. Vodoinstalaterska usluga hitna intervencija dostupna je svim fizičkim i pravnim licima 24 časa tokom godine.

Razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera

Osobe koje nisu  profesionalni vodoinstalateri radije se ne  bave popravkama vodovodne instalacije.  Postoje i drugi tip osoba koje na odredjene situcije reaguju tako sto misle da poseduju odredjene majstorske veštine. Zamena slavine,  gumica na slavini pa čak i ugradnja lavaboa za njih ne predstavlja problem. Ono što drugi  tip osoba ne smatra  velikim problemom, prvi tip osoba za svaki kvar koji zahteva hitnu intervenciju poziva vodoinstalaterski servis. Bez obzira na to koliko ste iskusni u „uradi sam“  na vodovodnim instalacijama i sanitariji  pojedine popravke zahtevaju  kvalifikovanog vodoinstalatera što je pre moguće! Ne pokušavajte sami da popravite. Razlozi za hitne intervencije vodoinstalatera se dešavaju često. Ne možete da utičete na to kada će se kvar desiti. Vanredna situacija može prouzrokovati veliku materijalnu štetu i opasnost. Iako ne možete da predvidite kada će doći do hitnog stanja možete računati na brzu, profesionalnu pomoć profesionalnog  vodoinstalatera

 Koji kvarovi zahtevaju hitnu intervenciju vodoinstalatera

Curenje cevi je kvar na koji treba odmah reagovati. Očigledno je da ako se probudite u svom domu u vodi imate vanrednu situciju. Pucanje vodoodne cevi je  jedan je od glavnih razloga za nastanak  velikih oštećenja  Kada voda pokvasi zid ili pod, može prouzrokovati nepovratnu štetu. Naš savet je da vodu odmah isključite na glavnom ventilu i pozovete vodoinstalatera.

Curenje vode se može desiti i na delu vodovodne instalacije koji  ne možete lako videti. Čak i malo curenje može prouzrokovati mnogo štete i potrošiti više litara vode. Ako možete pratite gde voda curi, pogledajte zidove da li su vlažni. Proverite podove. Oslušnite da li možete da čujete kako voda teče. Ako vidite ili osetite veliku količinu vode  pred vama je  kvar koji zahteva hitnu intervenciju vodoinstalatera.

Blokirani ili zapušen odvod može dovesti do pojave vode u drugim delovima kuće i izazvati poplavu. U toj situaciji dobar vodoinstalater će efikasno  rešiti problem.

Zapušena wc šolja ako se hitno ne popravi  može uzrokovati poplavu i nehigijenske i nezdrave uslove u vašem domu. Odmah pozovite vodoinstalatera.

Pucanje creva na bojleru, često može da  izazove glavobolju. Tada je najbolje da pozovete pravog majstora koji će u najkraćem roku biti na vašoj adresi.

 Saveti da izbegnete hitne intervencije vodoinstalatera

Svim vlasnicima stambenog ili poslovnog objekta savetujemo da čim primete kapljanje ili curenje ventila, slavine ili cevi u zidu, u najkraćem mogućem roku pozovu majstora vodoinstalatera  kako bi otklonili  nastao problem i sprečili veću štetu.

Preventivnim snimanjem vodovodnih cevi i kanalizacije specijalnim kamerama se utvrđuje njihova ispravnost. Na taj način se na vreme i blagovremeno otkanjaju uočeni kvarovi i sprečava zagušenje.

Mast i ulje od spremanja hrane, vlažne maramice, uloške  ne prosipajte u odvode jer mogu biti uzrok  zagušenja velikog inteziteta. U odvod za lavabo, tuš kabinu ili kadu  stavite  mrežicu gde će se nečistoća zadržavati. Kada se mrežica napuni ispraznite sadržaj u kantu za smeće.

Ukoliko vodite računa  možete uštedeti  i vaše vreme i novac na nepotrebne popravke i  hitne intervencije.

 

 

 

 

Pozovi 069 623 301