Čišćenje Cevi Odvoda

//Čišćenje Cevi Odvoda

Čišćenje cevi odvoda treba uraditi čim primetite da će nastati zagušenje. Neprijatan miris iz odvoda, sporo oticanje vode iz sanitarije u kanalizaciju, klokotanje vode u odvodu su znaci koji ukazuju da će nastati začepljenje. Hemijska sredstva za otpušavanje kanalizacije mogu pomoći da se blokada u odvodu otkloni, ali za svako nastalo zagušenje je najbolje pozvati vodoinstalaterski servis.

Čišćenje cevi odvoda

Zagušenje wc šolje, kade, lavaboa, sudopere, glavne cevi kanalizacije stvarju problem. Nakupljanjem masnih naslaga na unutrašnjosti cevi odvoda, kamenca u kombinaciji sa dlakama, ostacima hrane formiraju blokadu. Tada je normalan protok vode iz sanitarije onemogućen i voda ne može oticati slobodno u kanalizaciju. Odgušenje kanalizacije možete uraditi po principu uradi sam pomoću hemijskog sredstva, vakum gumom ili žicom. Medjutim ovi postupci daju trenutni rezultat jer se blokada odvoda ne uklanja već se izmešta sa jednog mesta na drugo. Sredstvo za odgušenje kanalzacije možete napraviti sami pomoću vode, sode bikarbone i sirćeta ili ga možete kupiti u prodavnici. Moramo naglasiti da prekomerna upotreba hemijskih sredstava za čišćenje odvoda može oštetiti odvodne cevi pa tako se stvara veća šteta nego korist. Iz svega navedenog savetujemo da kada nastane zagušenje odvoda pozovete vodoinstalatera koji će profesionalno uraditi čišćenje cevi odvoda.

Ukoliko želite da sami uradite odgušenje na linku možete saznati kako otpušiti odvod.

Profesionalno odgušenje odvoda

Začepljenje odvoda može biti manjeg ili većeg inteziteta. Lakše blokade cevi koje se stvore na početku odvoda se rešavaju vakum gumom ili ručnom čeličnom sajlom. U slučaju da je zagušenje duboko u cevi odvoda i voda se vraća u sanitariju primenjuje se metoda mašinsko odgušenje kanalizacije sajlom na elektro pogon. Kod zagušenja vertikale, glavne kanalizacione linje koja odvodi fekalije i prljavu vodu u septičku jamu ili gradsku kanalizaciju radi se odgušenje pod visokim pritiskom vode. Ako se zagušenje često vraća i nakon profesionalnog odgušenja kanalizacije treba uraditi snimanje kamerom kanalizacionog odvoda. Na taj način utvrdiće se tačno mesto gde nastaje zagušenje kao i problem zbog čega se ono javlja.

Za odgušenje wc šolje, sudopere, kade. umivaonika, tuš kabine, vertikale, slivnika naš vodoinstalaterski servis stoji vam na usluzi. Dugi niz godina radimo odgušenja profesionalno i kvalietno. Garanciju dajemo na pruženu uslugu.

Pozovi 069 623 301