Kako Odčepiti Cev U Zidu

//Kako Odčepiti Cev U Zidu

Kako odčepiti cev u zidu? Odvodna cev od sudopere ili lavaboa u kupatilu se nalazi u zidu i lako se može zagušiti ukoliko ne vodimo računa. Zagušenje odvoda u zidu može napraviti materijalnu štetu ako se na prve znake začepljenja ne reaguje na vreme. U nastavku teksta upoznaćemo vas kako otpušiti cev u zidu ali imajte na umu da vam naš profesionalni vodoinstalater stoji na raspolaganju za odgušenje odvoda.

Kako odčepiti cev u zidu?

Kanalizacione cevi odvoda u zidu su prečnika od 50. do 100. milimetara. Što je prečnik odvoda veći iz sanitarije u kanalizaciju je brži protok vode. Čestim odlaganjem masti, toza od kafe, prosipanjem manjih komadića hrane u odvod sudopere lako se može stvoriti zagušenje. Dlake, komadići sapuna, paste za brijanje, kaladonta koji dospu u odvod vremenom mogu stvoriti začepljenje. Navedene materije se lepe za zidove odvoda čime se sužava normalan protok vode. U nekom trenutku se stvori čep koji sprečava odlazak sanitarne vode u kanlizaciju i voda se vraća u sanitariju. Zato čim primetite da voda iz sudopere ili lavaboa sporo otiče znajte da će nastati zagušenje. Kako odčepiti cev u zidu pre nego što nastane totalna blokada odvoda pročitajte u nastavku teksta.

Kako odgušiti sudoperu?

Sudopera se svakodnevno koristi za priremu hrane kao i za pranje tanjira, šerpi, čaša, šolja, tiganja. Kada nastane začepljenje sudopere nemoguće je obavljati svakodnevne poslove a pri tom se stvaraju nehigijenski uslovi za život. Najčešće se zagušenje sudopere stvara u sifonu koji povezuje sanitariju i odvodnu cev u zidu. Kada nastane začepljenje sudopere u veću posudu sipajte vruću vodu i dodajte oko 50 mililitara tečnosti za sudove. Blagim pokretima sjedinite smesu. Sa veće visine prospite mešavinu u odvod sudopere. Nakon toga vakum gumom otpušite odvod. U slučaju da ne možete rešiti problem, zagušenje se stvorilo duboko u odvodnoj cevi i biće vam potrebno mašinsko odgušenje kanalizacije.

Kako otpušiti kanalizacionu cev lavaboa?

Odušenje lavaboa je lako uraditi ako je zagušenje manjeg inteziteta. Kao i kod sudopere začepljenje se najčešće dešava u sifonu usled nakupljenih dlaka i sredstava za održavanje lične higijene. U odvod lavaboa sipjate šoljicu sode bikarbone i šoljicu belog sirćeta. Ostavite smesu da odstoji 20. minuta u odvodu a zatim nailite lonac vrele vode u odvod. Na ovaj način trebalo bi se ukloniti nastalo zagušenje u sifonu. Takodje možete skinuti sifon, očistiti ga, dobro isprati a zatim ga vratiti na svoje mesto. Zgušenje sredenjeg i većeg inteziteta koje je u cevi odvoda možete rešiti sajlom. Medjutim otpušenje cevi odvoda koje se nalazi u zidu nestručno rukovanjem sajlom može prouzrokovati štetu. Zato kada se suočite sa ovakvom situacijom savetujemo da pozovete vodoinstalaterski servis.

Kako odgušiti cev u zidu?

Zgušenje nastalo u odvodnoj cevi koja se nalazi u zidu teško je rešiti po principu uradi sam. Zbog položaja odvodne cevi pristup je otežan. Kada skinete sifon u odvodnu cev koja je začepljena sipajte hemijsko sredstvo za odgušenje kanalizacije i pustite da odstoji u odvodu oko 15. minuta. Nakon toga vratite sifon u prvobitan položaj i sipajte vrelu vodu u sanitariju. Moramo napomenuti da prekomerno korišćenje hemijskih sredstava za odgušenje može oštetiti odvodnu cev u zidu. Sredstva za odgušenje koja možete kupiti u prodavnici rešiće samo blaže oblike začepljenja. Na pitanje kako odgušiti cev u zidu naš savet je da pozovete vodoinstalatera koji će odgušenje odvoda rešiti mašinskim sajlama. Na ovaj način razbija se formirani ćep i uklanjaju sve masnoće i nečistoće nakupljene u odvodu. Nakon završene intervencije vaša odvodna cev u zidu biće prohodna za oticanje vode duži vremenski period. Cena odgušenja odvoda u zidu iznosi od 2.500 dinara.

Pozovi 069 623 301