Održavanje Instalacije Kanalizacije I Vodovoda

//Održavanje Instalacije Kanalizacije I Vodovoda

Održavanje instalacije kanalizacije i vodovoda treba da bude redovno kako bi ceo sistetm besprekorno funkcionisao. Ukoliko to nije slučaj može doći do iznenadnih problema u vidu curenja vode ili zagušenja. Naš vodoinstalaterski servis nudi uslugu preventivnog pregleda vodovodnih cevi, kanalziacionih odvoda kao i proveru ispravnosti ventila za vodu.

Održavanje instalacije kanalizacije i vodovoda

Možete li da izbrojite koliko puta svakodnevno koristite vodovod u vašem domu ili poslovnom objektu? Većina ljudi i ne razmišlja o tome. Uvek jednostavno očekujemo da vodovodni sistem radi kako je predvidjeno kada nam zatreba. Uvek očekujemo da imamo tople vode, da se wc šolja isprazni, voda iz sudopere, kade, umivaonika nesmetano otiče u kanalizaciju. Medjutim, šta se deašava kada to ne funkcioniše? Ako vodovodni sistem držite u besprekornom stanju nikada nećete brinuti zbog curenja vode ili začepljenja odvoda. Onog trentka kada primetite problem na instalacijama vodovoda ili kanalizacije bilo da se radi o manjem zagušenju ili curenju vode pozovite profesionalnog vodoinstalatera. Što pre zakažete popravku to će biti bolje, naročito zbog curenja jer je verovatno da voda curi iz cevi već duži vremenski period. Obično se curenje ne primećuje dok šteta ne bude vidljiva. Pre nego što je pojava vode iz zidova ili poda vidljiva ona u njima nakupila.

Šta podrazumeva održavanje vodovodnih i kanalizacionih instalacija?

Održavanje vodovodnih i kanalizacionih instalacija podrazumeva sledeće:

Snimanje cevi, proveru i pregled cevi kanalizacije i vodovoda, dijagnostikovanje kvara ukoliko ga ima i otklanjanje istog.

Preventivno odgušenje kanalizacije, vertikale i horizontale.

Provera slavina, tuš baterije, vodokotlića. Ako se dešava curenje vrši se zamena gumica kao i plovka u vodokotliću.

Provera svih ventila za vodu kako u objektu tako i glavnog ventila koji se nalazi u šahti.

Sanacija dotrajalih vodovodnih cevi kao i odvodnih cevi kanalizacije

Saveti za održavanje vodovodnog i kanalizacionog sistema

Svaki vlasnik kuće, stana i poslovnog prostora treba da zna detalje svog vodovodnog sistema. Na primer, da li znate gde se nalazi glavni ventil za vodu? U slučaju da se desi pucanje cevi ili nastaje poplava u kupatilu morate znati kako da zatvorite vodu i tako sprečite veću štetu. Zato moarte biti upućeni gde se nalazi glavni ventil za vodu kako bi ga u slučaju nužde zatvorili dok ne stigne stručna pomoć vodoinstalatera.

U odvde kanalizacije odlažite samo materije koje su predvidjene poput toalet papira. Masnoće, vlažne maramice, pelene, tampone nikako ne bacajte u wc šolju već u kantu za djubre. S vremena na vreme proverite cevi i sifone koji se nalaze ispod sudopere, lavaboa, bojlera.

Pozovi 069 623 301