Adaptacija Kupatila

//Adaptacija Kupatila

Adaptacija kupatila se može uraditi za 300 evra pa naviše sve u zavisnosti koji se poslovi rade. Adaptacija kupatila ne mora podrazumevati postavljanje vodovodne instalacije ukoliko su one dobre. Renoviranje kupatila treba da radi odgovoran i profesionala tim majstora koji treba da čini keramičar, električar i vodoinstalater.

Adaptacija kupatila

Adaptacija kupatila se ne radi toliko često koliko se često vrši krečenje ili zamena nekih komada nameštaja u stambenom prostoru. Ogledalo svakog prostora je izgled i funkcionalnost kupatila. U objektu sve možete zamaskirati ali kada je reč o kupatilu njegov izgled i starost se ne možete sakriti. Zato je prilikom renoviranja kupatila neophodno sve isplanirati kako bi bili mirni duži niz godina. Uvek savetujemo kada se radi kompletna adaptacija kupatila da se uradi i promena vodovodnih instalacija. Iako ovaj postupak uvećava cenu renoviranja sa dobro isprojektovanim i kvalitetno postavljenim instalacijama izbegavate mogućnost nastanka nekih kvarova u kasnijem vremenu. Ukoliko ste u finansiskoj mogućnosti renoviranje trebate izvesti po principu ključ u ruke. To znači da samo saopštite kakvo kupatilo želite da izgleda, odaberete pločice i sanitarije i za dogovornu cenu trebate to da dobijete. Kod sistema ključ u ruke ne postoje naknadni troškovi. Na cenu sistema ključ u ruke utiče kvalitet pločica i santarija koje izaberete.

Postupak renoviranja kupatila

Prvo što se se radi prilikom renoviranja kupatila je ispuštanje vode iz sistema kao i zatvaranje vode na glavnom ventilu. Ako je ventil star da bi se izbegle neke komplikacije najbolje je da se uradi zamena ventila za vodu. Sledeći korak je demontaža sanitarija i skidanje pločica sa zidova i poda. Takodje treba voditi računa o elektro instalacijama pa je potrebno da su prisutni i električari. Ukoliko se radi postavljanje nove vodovodne instalacije treba postaviti odgovarajuće profile cevi. Dobar vodoinstalater će postaviti instalacije tako da smanji mogućnost nastanka zagušenja odvoda. Kada se izbaci sav šut potrebno je uraditi maltersku košuljicu na pod i zidove. Mi savetujemo da se hidroizolacija kupatila obavezno uradi. Nakon što se hidroizolacija osuši mogu se lepiti pločice. Na kraju dolazi ugradnja sanitarija. U to spada montaža bojlera, vodokotlića, ugradnja kade, montaža baterije, lavaboa wc šolje. Kada se završi sa sanitarijama postavljaju se ormarići, ogledalo , nosači za peškire i ostali sitni prateće elementi za kupatilo.

Ideje za adaptaciju kupatila

Da li izbarati tradicionalno kupatilo ili moderno uvek se nameće to pitanje? Kako se trendovi danas brzo menjaju po našem mišljenju izgled kupatila treba da bude oaza vašeg mira. Njegov izgled treba prilagoditi ukusu korisnika a pri tom da svaki detalj treba ispoštovati. Kada to kažemo mislimo da pre svega kupatilo mora biti kvalitetno i funkcionalno shodno veličini prostora. Ono što mi znamo iz iskustva je da se bela boja sanitarija lako uklapa u svaki dezen i boju pločica. Crne pločice ili detalji u crnoj boji se teško održavaju zbog kamenca u vodi. Ukoliko se voda ili kapljice vode odmah ne obrišu sa njih znaju da ostanu fleke po njima koje se kasnije teško skidaju. Ideju i inspiraciju takodje možete pronaći u specijalizovanim časopisima za kuću ili ih jednostavno potražite na internetu.

Pozovi 069 623 301