Slab Pritisak Vode

//Slab Pritisak Vode

Slab pritisak vode u kući, stanu ili poslovnom objektu može stvoriti probleme. Postoji nekoliko razloga zašto je nizak pritisak vode koji tuširanje, punjnje kade ili pranje sudova čini otežanim. Kada primetite da imate slab pritisak u vodovodnoj mreži morate se obratiti gradskom vodovodu ili pozvati vodoinstalaterski servis.

Slab pritisak vode

Navešćemo kome treba da se obratite kada imate slab pritisak vode:

Nizak pritisak u vodovodnoj mreži može rešiti jedino JKP Vodovod u vašem gradu

Deformisana vodovodna cev, pukla vodovodna cev u zidu ili zemlji, neispravni ventili za vodu, loš spoj cevi za vodu su situacije koje treba da reši profesionalni vodoinstalter.

Nizak pritisak vode u vodovodnoj mreži

Ako je pritisak vode slab u vodovodnoj mreži pozovite gradski vodovod. Pre nego što obavite poziv prvo proverite da li se ista situacija dogadja kod vaših komšija. U slučaju da kod njih ne postoji loš pritisak vode, tada problem nije u vodovodnoj mreži već na vašim vodovodnim istalacijama.

Pucanje vodovodnih cevi

Pucanje vodovodnih cevi je jedan od razloga da imate mali pritisak vode u instalaciji. Cev vodovodne instalacije može da pukne od dotrajalosti a da to vi u prvom trenutku to nečujete i ne primetite. Tek kada pritisak vode oslabi ili se čuje šuštanje vode u zidu ili zemlji postaje vam jasno da je došlo do pucanja vodovodne cevi. Kada posumljate na pucanje cevi odmah pozovite majstora, odlaganje popravke kvara može dovesti do poplave ili uvećanih računa za vodu.

Neispravni ventili za vodu

Svaki objekat na vodovodnoj instalaciji ima više vrsta ventila za vodu. Najvažniji je glavni ventil za vodu a zatim sledi EK ventil. Ako neki od navedenih ventila nije otvoren do kraja može se javiti slab pritisak vode. Takodje i neispravni ventil koji je zapekao ili je oštećen može dovesti do njegovog pucanja usled čega dolazi do slabog pritiska vode u vodovodnoj instalaciji. Promena boje ventila, korozija ili curenje vode na ventilu ukazuju da je potrebna njegova zamena. To ne pokušavajte da uradite sami, već intervenciju poverite stručnom licu.

Loše spajanje cevi na vodovodnoj instalaciji

Priliko zamene vodovodnih cevi ili samo dela instalacije kada renovirate kuhinju ili kupatilo može doći do lošeg spajanja vodovodnih cevi. Loše spojene cevi mogu biti razlog niskog pritiska vode. Nažalost ukoliko se cevi loše spoje jedino rešenje je zamena dela ili kompletne instalacije. Zato kada se javi nizak pritisak vode na poslednjem mestu tražite da li su loše spojene cevi razlog problema.

Deformacija vodovodnih cevi

Vodovodne cevi se prave od tvrde plastike i teško se mogu deformisati. Medjutim kada se rade neki gradjevinski radovi može doći do nagnječenja i deformacije vodovodne cevi. U većini slučajeva kada dodje do nagnječenja cevi ona napukne što se manifestuje smanjenim pritiskom vode. U slučaju da se vodovodne cevi nalaze van zida i uočite deformaciju na njima pozovite vodoinstalaterski servis. Ukoliko se cevu nalaze u zidu ili zemlji najbolje je da obavestite izvodjača radova kao bi sanirao problem.

Slab pritisak vode na tušu

Problem slabog pritiska vode na tušu ukazuje da se nakupio kamenac na samom tušu. Pomoću sirćeta lako i jednostavno možete skinuti kamenac sa glave tuša. Ako je ručica tuša dotrajala i mlaznice na  njemu se ne mogu očistiti uradite njenu zamenu. Na raspolaganju vam je naš dobar i stručan vodoinstalater.

Naveli smo moguće razloge koji izazivaju slab pritisak vode u instalaciji. Ako se suočavate sa ovim problemima možete nas pozvati. Dugi niz godina pružamo uspešno i kvalietno vodoinstalaterske usluge fizičkim i pravnim licima.

Pozovi 069 623 301