Kako Otpušiti Sudoperu

//Kako Otpušiti Sudoperu

Kako otpušiti sudoperu kada voda sporo otiče u odvod? Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete odgušiti sudoperu. Naš vodoinstalater uputiće vas na koje načine možete sami rešiti zagušenje sudopere. Ne dozvolite da se nakupi gomila prljavog posudja u sudoperi već zasučite rukave i pratite naša upustva kako bi uklonili blokadu sudopere.

Kako otpušiti sudoperu?

Povremeno zagušenje sudopere je životna činjenica od koje niko nije pobegao. Obično se začepljenje javlja u sifonu ili odvodnoj cevi sudopere koja se nalazi u zidu. Ako je blokada odvoda sudopere manjeg stepena problem možete rešiti sami. Kada primetite da tokom pranja prljavih i masnih sudova voda sporo otiče u odvod sudopere to je prvi znak da će nastati zagušenje. Bilo da je sudopera jednodelna ili dvodelna odmah reagujte. Svako odlaganje rešavanja problema može izazvati samo veći intezitet zagušenja u odvodu. Za odgušenje sudopere manjeg stepena koristite sledeće:

Odgušenje sudopere vakum gumom

Vakum guma je alat koji treba da ima svako domaćinstvo. Ova alatka u većini slučajeva uspešno rešava manja zagušenja sudopere. Pustite vodu na slavini da se sudopera napuni manjom količinom vode. Nakon toga stavite vakum gumu na slivnik u sudoperi i napravite pritisak na nju. Brzim trzajevima vakum gume gore dole stvorićete pod pritisak koji će pomoći da se otkloni začepljenje. Ovo ponovite nekoliko puta.

Otupušavanje sudopere vrućom vodom

Začepljenje sudopere nastaje nakupljanjem masti, komadića hrane, soca od kafe u odvodnoj cevi. Najjednostavniji način kojim možete otkloniti masti iz odvoda je sipanje vrele vode direktno u slivnik sudopere. Jedan napomena, vodu koju sipate mora biti ključala a ne samo topla voda koja se nalazi u bojleru.

Kako odgušiti sudoperu pomoću sodabikarbone i limuntusa?

Kada nasatane zagušenje sudopere prvo je ispraznite od prljavih sudova ako se nalaze u njoj. Zatim u začepljeni slivnik sipajte pola čaše sode bikarbone i istu količinu limuntusa. Kada ste to uradili u tankom malzu sipajte jednu čašu tople vode u sudoperu. Pojavće se hemiska reakcija u vidu pene. Ne paničite kada ugledate penu već sačekajte 10. minuta a nakon toga pustite vruću vodu da se odvod ispere od masti. Može se desiti da od prvog pokušaja odvod ostane zagušen pa zato ovaj postupak ponovite još jednom.

Hemijska sredstva za odgušenje sudopere

Hemijska sredstva za odgušenje sudopere i uopšte odvoda na sanitarijama ne koristite intezivno. Ona mogu pomoći samo trenutno ali dužim tretiranjem odvoda hemijom možete oštetiti plastične cevi. Vodite računa o doziranju jer od male štete može nastati prava havarija.

Čišćenje sifona sudopere

Ako niste nijednim načinom koji smo naveli uspeli da rešite zagušenje poslednje što je u vašoj moći je čišćenje sifona sudopere. U sifonu se nakupljaju ostaci hrane, talog od kafe i mulj. Kako se u sifonu sudopere nalazi manja količina vode pre skidanja sifona postavite kantu ili neku posudu u koju će se izliti voda iz njega. Odšrafite sifon prvo sa gornje strane pa tek onda sa donje. Pažljivoga izvucite i operite pod jakim mlazom vode. Kada se skinuli sifon sa odvodne cevi pogledajte da li se u njoj nakupila prljavština. Ukoliko je to slučaj uzmite šrafciger i izvucite nakupljne materije iz odvodne cevi sudopere. Kada ste sve obavili sifon vratite na svoje mesto.

Kako da odgušim sudoperu?

Ukoliko saveti koje Vam je dao naš profesionalni vodoinstalater ne pomognu verovatno da se radi o većem intezitetu zagušenja odvoda sudopere. Zagušenje je nastalo verovatno duboko u odvodnoj cevi kanalizacije. Tada je jedino efikasno rešenje pozvati vodoinstalaterski servis. Mašinsko odgušenje sudopere uklanja sve masnoće i blokadu nastalu u odvodnoj cevi.

Pozovi 069 623 301