Kako Izbeći Začepljenje Odvoda

//Kako Izbeći Začepljenje Odvoda

Kako izbeći začepljenje odvoda? Gotovo svaki vlasnik stambenog ili poslovnog prostora u nekom trenutku se susreo sa zgušenjem odvoda. To je problem koji se javlja iznenada i ukoliko problem ne možete da rešite sami potrebno je anagžovati vodoinstalaterski servis. Profesionalci odgušenje kanalizacije, wc šolje, sudopere, kade, slivnika rešavaju brzo i efikasno.

Kako izbeći začepljenje odvoda?

Sporo oticanje vode, klokotanje u odvodnoj cevi, neprijatan miris iz odvoda su jasni zanci da će nastati zagušenje. Normalno protok otpadne vode u odvodnoj cevi kanalizacije se dešava zbog nekoliko razloga. Verovatno se pitate kako izbeći začepljenje odvoda? Dobra je vest da to možete da uradite. Daćemo savete kako da sprečite zagušenje odvoda kanalizacije.

Masti i ulja

Najveća pretnja u odvodu sudopere su masti i ulja kao i ostaci hrane koji završavaju u odvodu nakon pranja sudova. Kako su masti i ulja kada su zagrejani u tečnom obloku, logično je da ih sipate u odvod sudopere kada završite sa kuvanjem. Medjutim kako se mast hladi, pretvara se u žilavu i čvrstu supstancu koja se lepi na zidove odvdne cevi. Ne treba dugo vremena da nakupljena mast počne da sužava protok vode i zadržava ostatke hrane i time napravi zagušenje sudopere. Ovo možete izbeći ako mast i ulja ne odlažete u sudoperu već u smeće.

Dlake

Nakupljene dlake su veliki problem za odvode kade, tuš kabine, lavaboa. Možda vam se čini da otple dlake sa kose neće izazvati velike probleme, ali one se nogu zaglaviti u sifonu ili odvodnoj cevi. Veća količina kose može formirati čep u odvodu i izazvati blokadu. Ovo možete sprečiti postavljanjem mrežice na slivnik u sanitariji. Nakon svakog kupanja, umivanja, brijanja, pranja kose pokupite dlake iz mrežice i na taj način sprečite njhov odlazak u odvod.

Bacanje higijenskh proizvoda u wc šolju

Pored sudopere zagušenje wc šolje je problem koji se često javlja. Razlozi za začepljenje ove sanitarije je odlaganje higijenskih proizvoda u nju. Ako bacate veće količine toalet papira, vlažne maramice, tufere, ubruse, uloške, pelene, štapiće za uši budite sigurni da će u nekom treneutku nastati blokada odvoda. Savet je da navedene predmete odlažete u kantu za smeće a ne u wc šolju.

Odgušenje odvoda kanalizacije

Kada nastane zagušen je odvoda instiktivno posežete za hemiskim sredstvima za čišćenje odvoda koje ste kupili u prodavnici. Ova metoda za odgušenje odvoda pomoćiće vam trenutno ali nije pravo rešenje problema. Prekomernim korišćenjem hemijskih sredstva možete oštetiti unutrašnjost odvodne cevi što će vas izložiti nepotrebnom trošku za njenu zamenu. Za odgušenje odvoda kanalizacije, sudopere, kade, wc šolje, umivaonika treba pozvati profesionalnog vodoinstalatera. U zavisnosti od stepena zagušenja majstor zna koja je najbolja metoda kako bi se uklonio čep iz odvoda koji je stvorio blokadu. Zahvaljujući stručnosti, iskustvu i odgovarajućem alatu, vodoinstalater će efikasno ukloniti začepljenje i sprečiti pojavu ponovnog zagušenja u skorijem periodu.

Pozovi 069 623 301