Kako Pronaći Skriveno Curenje Vode

//Kako Pronaći Skriveno Curenje Vode

Kako pronaći skriveno curenje vode je pitanje od milon dolara. Curenje vodovodnih cevi u stambenom ili poslovnom objektu može biti veliki problem. Ne samo da će računi za vodu biti uvećani već može doći do oštećenja u objektu. Ponekad je curenje vode očigledano ali najčešće je ono skriveno pa ga je teško uočiti.

Kako pronaći skriveno curenje vode

Uvećani računi za vodu, kod potrošnje vode koja je svakog meseca uobičajena prvi je znak da možda imate curenje vode na vodovodnim instalacijama. Najjednostavniji način da utvrdite da li se u vašem objektu dešava curenje vode je praćenje rada vodomera. Prvo isključite dovod vode, zatvorite sve slavine i isključite sve kućne aparate koji koriste vodu. Kada ste ugasili vodu pratite rad vodomera. Ako brojilo okreće siguram je zanak da postoji curenje vode. Brzina okretanja brojila ukazaće vam koliko se brzo odvija curenje vode. Ako se brojilo pomeri čim isključite vodu curenje je jako. Ukoliko je potrebno nekoliko sati nakon isključivanja vode da se primeti pomeranje brojlila onda se na vodovodnim instalacijama dešava sporo propuštanje vode. Odgovor na pitanje kako pronaći skriveno curenje vode daće vam profesionalni vodoinstalater.

Uvećan račun za vodu

Ako je uvećan račun za vodu prvo se pitate zašto je to tako? Skrivena curenja često uzrokuju postepeno povećanje računa za vodu. Da li ste koristili još vode za tuširanje, pranje, zalivanje trave ili je to bila uobičajena potrošnja? Da li imate zagušenje kanalizacije ili druge probleme na vodovodnim instalacijama koji bi mogli da objasne razliku na računu? Ako ne postoji očigledno objašnjenje, velike su šanse da imate skriveno curenje vode.

Šta da uradite kako bi pronašli curenje vode?

Da bi se pronašlo skriveno curenje vode pregledajte dno wc šolje, ispod kade ili tuš kabine, sudopere, veš i sudo mašine. Ako primetite da ima vode u najmanjim naznakama postoji mogućnost da je tu došlo do problema. Nakupljena budj i plesan na zidovima ili uglovima takodje ukazuju da ima vlage na tom mestu. Razlog može biti napukla cev u zidu ili popuštanje vodovodne cevi na sastavicima zbog čega dolazi do curenaj male količine vode. Osim curenja vode u samom objektu ono može da se desi i na otvorenom. Proverite oko obkekta da li je zemlja vlažna ili se na betonu pokazuje fleka od vode. Neprmećeno curenje vode na otvorenom može dovesti do oticanja hiljade litara vode bespotrebno. Kod velikog pucanja vodovodnih cevi na otvorenom koja se nevide specijalnim aparatom se može detektovati mesto gde je nastala havarija. Nažalost za manja curenja u domu ili poslovnom objektu jedino rešenje za pronaženje mesta gde je oštećena cev je kopanje zida ili poda.

Znati gde treba tražiti i šta preduzeti najbolji su načini za izbegavanje potencijalne štete i opasnosti od skrivenog curenja. Ako ste zabrinuti zbog curenja koje utiče na vaš dom, nema potrebe za panikom. Pozovite naš vodoinstalaterski servis i svi vaši problemi sa curenjem vode biće rešeni.

Pozovi 069 623 301