Kako Montirati Wc Šolju

//Kako Montirati Wc Šolju

Kako montirati wc šolju po principu uradi sam? Montaža wc šolje nije komplikovan i težak posao ukoliko ste spretni sa alatom. Postavljanje wc šolje vremenski traje oko 30. minuta. U tekstu objasnićemo detaljan postupak kako montirati wc šolju u vašem kupatilu. Dobar vodoinstalater pružiće vam sve potrebne savete da posao obavite kvalitetno

.

Kako montirati wc šolju

Ne postoji kupatilo koje nema wc šolju. Nažalost ova sanitarija ne traje večno. Ukoliko je wc šolja napukla, curi, estetski ne izgleda lepo vreme je da se uradi zamena wc šolje. Možda vam se montaža wc šolje čini kao komplikovan posao, ali to ustvari možete uraditi i sami. Potrebno je da pripremite sav potreban alat i materijal a to su: bušilica, ključ za šrafove, tiplovi, burgije, podna guma za wc šolju, silikon, genzla, skalpel, olovka. Sve što vam je potrebno za postavljanje wc šolje u kupatilu možete kupiti u radnji koja prodaje vodovodni materijal. Vodite računa da izaberete model wc šolje koji odgovara priključku na odvodnu cev kanalizacije i ukoliko je moguće da sanitarija bude  istih dimenzija kao što je bila predhodna. Uputstvo kako montirati wc šolju sledi u tekstu ispod.

Montaža Wc šolje

Nekada su Wc šolje modela simplon čije priključak odvoda u podu lepile cementom za pod. Ovaj način montaže je predstavljao problem kada nastane zagušenje wc šolje. Tada je skidanje šolje bilo komplikovano i moglo je doći do njenog oštećenja. Danas se pričvršćivanje wc šolje za pod radi sa šrafovima. Pod kupatila na koji se postavlja šolja treba da bude ravan. Prvo treba postaviti podnu gumu. Nakon toga na sifon postavite genzlu a zatim sifon u kanalizacioni odvod. Da bi sifon nalegao pravilno u svoje ležište pritisnte ga rukom sa svih strana. Zatim se wc šolja postavlja preko sifona i podne gume. Olovkom obeležite mesta gde treba probušiti rupu. Obeležena mesta na podnoj gumi kroz koje treba da prodju šrafovi odsecite skalpelom. Bušilicom probušite rupe na pločicama i u njih postavite tiplove. Vratite podnu gumu i genzlu na svoje mesto i postavite wc šolju. Na kraju ubacite šrafove u tiplove i polakao ih zavijate. Šrafovi ne treba da budu jako zategnuti kako se wc šolja ne bi oštetila. Višak gume koja se nalazi ispod wc šolje odsecite skalpelom. Zatim sledi montiranje daske na wc šolju i povezivanje sa vodokotlićem.

Postavljanje baltik Wc šolje

Baltik veza se odnosi na one wc šolje kojima se priključak za odvod u kanalizaciju nalazi u zidu. Najčešće se monoblok montira na zid. Za razliku od simplon, baltik veza je u vidu nastavka plastične cevi koja se postavlja u odvod. Kako je potrebno sve precizno uraditi da ne bi došlo do curenja vode naš je savet da postavljanje baltik wc šolje obavi profesionalni vodoinstalater.

Pozovi 069 623 301